ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΕ: 100 εκατ. ευρώ σε 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσειςΤη χορήγηση 100 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.000 νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) τεχνολογίας στην ΕΕ αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Επιτροπής, περίπου 1.000 νεοσύστατες και καινοτόμες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορηγήσεις από ένα νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για το Διαδίκτυο του Μέλλοντος, προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες σε τομείς όπως οι μεταφορές, η υγεία, η λεγόμενη έξυπνη μεταποίηση, η ενέργεια και τα μέσα ενημέρωσης.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νέλι Κρους, δήλωσε:

«Στην εκδήλωση Le Web στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, υποσχέθηκα δράση και τώρα υλοποιώ την υπόσχεσή μου. Χρειαζόμαστε περισσότερη καινοτομία και μια περισσότερο ψηφιακή οικονομία στην Ευρώπη, κάτι που προϋποθέτει ένα καλύτερο οικοσύστημα για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις. Διοχετεύουμε τα χρήματά μας όπου χρειάζονται».

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών για ένα ευρύ φάσμα τομέων. Η χρηματοδότηση θα χορηγηθεί μέσω 20 κοινοπραξιών.

Οι κοινοπραξίες θα επιλεγούν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να μεγιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της χρηματοδότησής τους.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.