Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι νέοι της Ατλάντα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Φωτογραφίες + Videos)

Ιούλιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με χαρά και συγκίνηση η υποδοχή των νέων από την Ατλάντα στην περιοχή. Επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη

http://4.bp.blogspot.com/-aiDh_NUgYDY/Ud-J6yJ-5aI/AAAAAAACCXw/ipKRHxIXagc/s1600/IMG_6081.jpgΙδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στην χορευτική ομάδα νέων από την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που επισκέπτονται την περιοχή, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο.

Συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο έφθασαν νωρίς το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ, όπου και τους καλωσόρισε ο κ. Δακής με αισθήματα χαράς και συγκίνησης ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αλέξιο τόνισε μεταξύ άλλων: «Σεβασμιότατε ευχαριστούμε που μας δίνεται την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη νέα γενιά του Ελληνισμού της διασποράς, εδώ από την καρδιά της Μακεδονικής γης, από την πατρίδα του Ιστορικού Βασιλείου της Άνω Μακεδονίας».

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε για ώρα με τους νέους ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το αξιακό απόθεμα του Ελληνικού Γένους. «Αυτό το οποίο θέλω να σας, τονίσω πρόσθεσε ο Γιώργος Δακής, είναι ότι ως Έλληνες πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί όλος ο σύγχρονος κόσμος βασίζεται στο αξιακό απόθεμα, στις αρχές και στα οράματα του Ελληνικού Γένους. Οι σύγχρονες ιδέες των ανοιχτών οριζόντων, της Οικουμενικότητας της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι ο πυρήνας των αξιών του Ελληνικού Πνεύματος εδώ και 3.500 χρόνια» .

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων και με την ελπίδα ότι σύντομα και πάλι η χορευτική ομάδα από την Ατλάντα θα δώσει πολύ περισσότερες παραστάσεις στη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη(Κάντε κλικ για μεγέθυνση):

Δείτε Video:

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 12th, 2013 at 10:43 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply