Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΝΔ: Πληθαίνουν οι φωνές για μείωση των φορολογικών συντελεστών

Ιούλιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αντιδράσεις από Ντόρα Μπακογιάννη, Αν. Λυκουρέντζο, Μ. Βορίδη

ΝΔ: Πληθαίνουν οι φωνές για μείωση των φορολογικών συντελεστώνΠληθαίνουν οι φωνές κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι πιέζουν για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών. Με αφορμή την συζήτηση επί των φορολογικών διατάξεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και εν όψει των νέων ρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας για τον προσεχή Σεπτέμβριο, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές σημαίνει λιγότερα έσοδα και χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές σημαίνει περισσότερα έσοδα». «Το λέμε αλλά δεν εισακουόμαστε», σημείωσε η πρώην υπουργός, ενώ απευθυνόμενη προς τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, του είπε ότι πρέπει άμεσα από τον Σεπτέμβριο να υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο 24ωρα που η κυρία Μπακογιάννη ασκεί κριτική στο οικονομικό επιτελείο, επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο «δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιμέναμε και θα έπρεπε να έχει την λογική των κινήτρων και να κάνει τον πολίτη σύμμαχο». Υπενθυμίζεται ότι επιτέθηκε και κατά της τρόικας λέγοντας ότι: «Δεν καταλαβαίνω πλέον γιατί η τρόικα επιμένει σε μια φορολογική πολιτική που δεν φέρνει έσοδα και τι κερδίζουν αυτοί οι ΄΄καμπαλέρος΄΄ όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα».

Αιχμές διατύπωσε στην Βουλή και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αν. Λυκουρέντζος λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα φορολογικό που να μην επιδέχεται πολλών ερμηνειών», ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης είπε ότι «όλοι μας θέλουμε την ελάφρυνση των φορολογικών συντελεστών».

Απαντώντας ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να γίνει «εφόσον υπάρχει σταθερή και διαρκής δημοσιονομική ισορροπία».

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 12th, 2013 at 23:05 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply