Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απέσυραν το «μπόνους» – πρόκληση

Ιούλιος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Απέσυραν το «μπόνους» - πρόκληση Στην απόσυρση του κρίσιμου σημείου της διάταξης που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο και πριμοδοτούσε αποσπασμένους σε υπουργικά γραφεία δημοσίους υπαλλήλους με περισσότερα μόρια σε περίπτωση υπαγωγής τους σε καθεστώς κινητικότητας, προχώρησε τελικά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει αύριο νομοπαρασκευαστική βελτίωση στο πολύνομοσχέδιο, με την οποία θα καταργεί την αποτίμηση προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων που εμπίπτουν στο Π.Δ. 63/2005. Το σχετικό Π.Δ. κρίνει ως επιπλέον προσόν, κατά την αποτίμηση των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, την απόσπασή τους σε γραφεία υπουργών, βουλευτών κ.α.

Η διάταξη περιλαμβανόταν στην δεύτερη παράγραφο του εννενηκοστού άρθρου του πολυνομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντας ως θετικό κριτήριο αξιολόγησης για την ενδεχόμενη μετακίνηση υπαλλήλου στο πλαίσιο της κινητικότητας, την προϋπηρεσία τους σε υπουργικά γραφεία, γραφεία υφπουργών, ή γενικές γραμματείες.

Μάλιστα κατά την προηγηθείσα συζήτηση σήμερα στη Βουλή, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμνισης Κυριάκο Μητσοτάκη ασκήθηκαν πιέσεις όχι για την απόσυρση της διάταξης ως ρουσφετολογικής αλλά για να συμπεριληφθούν σε αυτή και αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι σε κόμματα ή γραφεία βουλευτών…

Η επίμαχη διάταξη ανέφερε (τονισμένο το σημείο που αποσύρθηκε) τα εξής:

Εάν καταργηθούν ορισμένες θέσεις του ίδιου κλάδου ή και ειδικότητας, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης σύμφωνα με την παράγραφο Ζ.2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, κατά τα ανωτέρω διενεργείται με βάση την αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις του φορέα, εφόσον υπηρετούν σε υπηρεσίες ή μονάδες που αξιολογήθηκαν σύμφωνα με την αρ.1 του παρόντος.

Α. Η αποτίμηση προσόντων του υπαλλήλου στηρίζεται σε επί μέρους κριτήρια που αφορούν τη βασική και επαγγελματική του εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή και διοικητική του εμπειρία, τα ειδικά καθήκοντα όπως των υπηρετούντων με οποιαδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισμούς, και σε γραφεία και σε υπηρεσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ.63/2005, και την εργασιακή του φυσιογνωμία οπως (δεξιότητες, ή επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, τις μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες) και τον τρόπο εισαγωγής στους φορείς της παρ.1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή του κατάσταση κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση ε. Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν τίθενται κατά προτεραιότητα σε διαθεσιμότητα χωρίς αποτίμηση των προσόντων.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 12th, 2013 at 09:35 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply