ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σε διαθεσιμότητα 2.500 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Συγχωνεύσεις-εξπρές στον χώρο της Υγείας σχεδιάζει μέσα στο καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου 2.500 εργαζόμενοι να τεθούν σε κινητικότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί σε δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του έτους 1.250 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους, μέχρι να απορροφηθούν σε άλλη υπηρεσία. Άλλοι 1.250 θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας το 2014.

Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει συγχωνεύσεις δομών και καταργήσεις οργανικών θέσεων στην Υγεία, με τα πρώτα «λουκέτα» να μπαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ από τη διαδικασία δεν εξαιρούνται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης «πιστεύω ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα, θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πλήρες σχέδιο για το πώς θα τηρήσουμε τους στόχους μας στην κινητικότητα». Διευκρίνισε ότι η κινητικότητα δεν αφορά σε γιατρούς και υποστήριξε ότι δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις. «Στην Υγεία υπάρχουν πολλά κενά», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Οσοι τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας θα φύγουν από μια δομή και θα πάνε σε μια άλλη που έχει ελλείψεις». Εκτίμησε ότι η διαθεσιμότητα θα είναι για λίγο, «εντός μηνός θα γίνει η αξιολόγηση και η τοποθέτηση σε άλλη θέση», ανέφερε. Αν και απέφυγε να δώσει ονόματα μονάδων και δομών που είναι υπό κατάργηση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η διαδικασία αφορά και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αφού -όπως είπε- «το κράτος είναι ένα και ενιαίο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.