Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Video || Σύλλογος εργαζομένων Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Γρεβενών: “Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα και δεν αντιδράς, περίμενε η φωτιά να έρθει και στο δικό σου” ..

Ιούλιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

… “τότε όμως δεν θα έχεις γείτονα για να ζητήσεις βοήθεια” – Συμπαράσταση και από την Μείζονα Αντιπολίτευση…


Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ Γρεβενών, με απόφαση της Γεν. Συνέλευσής του, αποφάσισε μια σειρά κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία των δημοτών, αλλά η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, της από 19-6-2013 της ΕΛΣΤΑΤ, η Δυτική Μακεδονία έχει την δυσάρεστη πρωτιά Πανελλαδικά σε ποσοστά ανεργίας τα οποία αγγίζουν το 32,3%

Οι απολύσεις – ανθρωποθυσίες που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τις απολύσεις εξπρές στην Εκπαίδευση, θα έχουν άμεση επίπτωση στην οικονομική και ευρωστία της κοινωνίας των Γρεβενών, καθώς θα πληγεί άμεσα κάθε μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας των Γρεβενιωτών συμπολιτών μας, με την μείωση της αγοραστικής ικανότητας του πληθυσμού του Νομού Γρεβενών. Επιπτώσεις απτές και άμεσες στον παραγωγικό, μεταποιητικό, εμπορικό και βιοτεχνικό κλάδο. Επιπτώσεις ανεξέλεγκτες σε ότι αφορά το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο του Νομού μας.
Στα Γρεβενά δεν μας περισσεύει πλέον κανείς.

Καλούμε
* Τον απλό Γρεβενιώτη Πολίτη, τους Αγρότες, τους Παραγωγούς, τους Εμποροβιοτέχνες, τους ιδιοκτήτες καφετεριών – ειδών εστίασης και συναφών επαγγελμάτων, να κατανοήσουν, να δικαιολογήσουν τις κινητοποιήσεις μας και να σταθούν αλληλέγγυοι και αρωγοί στον δίκαιο αγώνα μας.
* Τις Δημοτικές Αρχές Γρεβενών και Δεσκάτης να συμπαρασταθούν, έμπρακτα, με αποφάσεις των Δ.Σ., κλείσιμο των Δήμων, δημοσιοποίηση των απόψεών τους.
* Τον Αντιπεριφερειάρχη να πάρει θέση κατά των απολύσεων
* Τον Βουλευτή του Νομού, να αντιταχθεί στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου “καρμανιόλα¨ για τους ΟΤΑ και γενικότερα για το Δημόσιο.

Στο Star-fm.gr μίλησε ο Γιώργος Καραγιάννης:

Συμπαράσταση και από την Μείζονα Αντιπολίτευση…
Τις τελευταίες μέρες και μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται μια τραγωδία σε βάρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλης της δημόσιας διοίκησης.
Η Κυβέρνηση αναφέρεται σε ανθρώπους σαν να είναι στατιστικά στοιχεία και άψυχα νούμερα και προβαίνει σε ομαδικές απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων μέσω της διαθεσιμότητας, αποδεκατίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και την εξαφάνιση των κοινωνικών παροχών – δομών και της μείωσης της ποιότητας των υπηρεσιών.
Οι Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και καταδικάζουμε τα σχέδια και τις απολυταρχικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης με τις επερχόμενες απολύσεις και την επονομαζόμενη κινητικότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Επικεφαλής και οι Σύμβουλοι
της Μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Γρεβενών

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 11th, 2013 at 11:47 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply