Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε διαθεσιμότητα 2.500 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Ιούλιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΕΞΠΡΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σε διαθεσιμότητα 2.500 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Συγχωνεύσεις-εξπρές στον χώρο της Υγείας σχεδιάζει μέσα στο καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου 2.500 εργαζόμενοι να τεθούν σε κινητικότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο θα ανακοινωθεί σε δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του έτους 1.250 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους, μέχρι να απορροφηθούν σε άλλη υπηρεσία. Άλλοι 1.250 θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας το 2014.

Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει συγχωνεύσεις δομών και καταργήσεις οργανικών θέσεων στην Υγεία, με τα πρώτα «λουκέτα» να μπαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ από τη διαδικασία δεν εξαιρούνται τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης «πιστεύω ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα, θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πλήρες σχέδιο για το πώς θα τηρήσουμε τους στόχους μας στην κινητικότητα». Διευκρίνισε ότι η κινητικότητα δεν αφορά σε γιατρούς και υποστήριξε ότι δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις. «Στην Υγεία υπάρχουν πολλά κενά», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Οσοι τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας θα φύγουν από μια δομή και θα πάνε σε μια άλλη που έχει ελλείψεις». Εκτίμησε ότι η διαθεσιμότητα θα είναι για λίγο, «εντός μηνός θα γίνει η αξιολόγηση και η τοποθέτηση σε άλλη θέση», ανέφερε. Αν και απέφυγε να δώσει ονόματα μονάδων και δομών που είναι υπό κατάργηση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η διαδικασία αφορά και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αφού -όπως είπε- «το κράτος είναι ένα και ενιαίο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 11th, 2013 at 20:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply