Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέθανε ο εκατομμυριούχος Έλληνας βασιλιάς του παγωτού

Ιούλιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πέθανε ο εκατομμυριούχος Έλληνας βασιλιάς του παγωτούΣε ηλικία 97 ετών πέθανε ο Μαρίνος Βουρδέρης, ο φτωχός Έλληνας μετανάστης που έγινε ο εκατομμυριούχος βασιλιάς του παγωτού στη Νέα Υόρκη.

«Είχε το άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι έπιανε γινόταν χρυσάφι», λέει η κόρη του στην εφημερίδα «New York Daily News».

Ο Βουρδέρης γεννήθηκε στην Αττική και τη δεκαετία του 1930 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έφτασε στη Νέα Υόρκη με μόνο 50 σεντς στην τσέπη του.

Την επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε με μια μικρή εταιρεία στον κλάδο των κατασκευών, όμως η πραγματική ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν ένας πελάτης του, για τον οποίο έχτιζε ένα παγωτατζίδικο, δεν μπορούσε να τον πληρώσει. Ο Βουρδέρης πήρε στην ιδιοκτησία του το παγωτατζίδικο και έτσι άρχισε η επιτυχημένη ιστορία του.

Αλλάζει το όνομα της εταιρείας από «Olympic Ice Cream Company» σε «Marinos Italian Ices» και το 1964 παρουσιάζει τα παγωτά του στην παγκόσμια εμπορική έκθεση «Flushing Meadows».

Η εταιρεία του Βουρδέρη το 2002 είχε ετήσια κέρδη 6 εκατομμυρίων δολαρίων και τα παγωτά του πωλούνταν παντού: σε σούπερ-μάρκετ, πιτσαρίες, εστιατόρια.

Κάποτε τον ρώτησαν για το μυστικό της επιτυχίας του: «Απλά φτιάχνουμε το καλύτερο παγωτό» είχε πει.

newsbomb

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 11th, 2013 at 16:17 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply