Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Πάπας μετατρέπει σε κακούργημα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ιούλιος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αλλάζει η νομοθεσία του Βατικανού με απόφαση του ποντίφικα

Ο Πάπας μετατρέπει σε κακούργημα τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιώνΑλλαγές στη νομοθεσία του ανακοίνωσε το Βατικανό, θεσμοθετώντας ως κακουργήματα την παιδική πορνογραφία και τη σεξουαλική βία κατά των ανηλίκων. Παράλληλα, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου καταργείται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο ποντίφικας αποφάσισε ακόμα την αύξηση των ποινών για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το Βατικανό μετατρέπει σε κακουργήματα τα εγκλήματα της παιδικής πορνογραφίας, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, την άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων και της εξώθησής τους στην πορνεία.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, το Βατικανό καταργεί την ισόβια κάθειρξη, αντικαθιστώντας την με καταδίκη κατ’ ανώτατο σε τριάντα πέντε χρόνια κάθειρξη.

Παράλληλα, αυξάνονται οι ποινές για ξέπλυμα χρήματος, δηλαδή τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο αργεντινός ποντίφικας αποφάσισε επίσης να ενισχύσει την δικαιοδοσία των αρμόδιων αρχών του Βατικανού, οι οποίες, σε περίπτωση ερευνών για ξέπλυμα χρήματος θα μπορούν να προχωρούν σε κατάσχεση και «προσωρινό πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

Η νέα νομοθεσία θα πρέπει να τηρείται όχι μόνον στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, αλλά και από όλο το προσωπικό και τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών του Βατικανού στο εξωτερικό -γνωστών ως νουντσιατούρε- καθώς και από όσους απασχολούνται σε οργανισμούς που διατηρούν οργανική σχέση με το παπικό κρατίδιο.

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι με τα μέτρα αυτά ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και τα κρούσματα βίας σε βάρος ανηλίκων και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 11th, 2013 at 20:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply