Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας πολυνομοσχέδιο για την κάλυψη των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει 108 άρθρα και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις από το Δημόσιο.

Μεταξύ των άρθρων του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση της κατηγορίας των σχολικών φυλάκων και όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνταν σε αυτή περνούν στη διαθεσιμότητα.

Ταυτόχρονα υπάρχει η πρόβλεψη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Σημαντική θεωρείται η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές, που αφορούν συμβασιούχους, οι οποίοι παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να εκδικαστούν έως την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να εκδοθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόφαση με υπαιτιότητα των συμβασιούχων τότε εκείνοι θα απολύονται αυτόματα.

Ταυτόχρονα απελευθερώνεται το πλαφόν της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και αφορά φωτογραφικά όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ.

Στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των Αμυντικών Συστημάτων παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα προβλεφθεί και εκεί η απελευθέρωση του πλαφόν αποζημιώσεων.

Σε ότι αφορά σε άλλες διατάξεις, περιλαμβάνεται η διαδικασία με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός από το 2017, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίου Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως πρώτο βήμα για την ενοποίηση της διαδικασίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και των εφαρμοστικών διατάξεων που θα ακολουθήσουν, ανοίγει ο δρόμος για την τμηματική καταβολή της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Δείτε εδώ το πολυνομοσχέδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.