Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Ιούλιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα Κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας πολυνομοσχέδιο για την κάλυψη των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει 108 άρθρα και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις από το Δημόσιο.

Μεταξύ των άρθρων του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση της κατηγορίας των σχολικών φυλάκων και όλοι οι υπάλληλοι που απασχολούνταν σε αυτή περνούν στη διαθεσιμότητα.

Ταυτόχρονα υπάρχει η πρόβλεψη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Σημαντική θεωρείται η διάταξη για τις προσωρινές διαταγές, που αφορούν συμβασιούχους, οι οποίοι παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα πρέπει να εκδικαστούν έως την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να εκδοθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί απόφαση με υπαιτιότητα των συμβασιούχων τότε εκείνοι θα απολύονται αυτόματα.

Ταυτόχρονα απελευθερώνεται το πλαφόν της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και αφορά φωτογραφικά όσους εργάζονταν στην ΕΡΤ.

Στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται η αναδιάρθρωση των Αμυντικών Συστημάτων παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει η συζήτηση για το εάν θα προβλεφθεί και εκεί η απελευθέρωση του πλαφόν αποζημιώσεων.

Σε ότι αφορά σε άλλες διατάξεις, περιλαμβάνεται η διαδικασία με την οποία θα καθορίζεται ο κατώτερος μισθός από το 2017, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία Ενιαίου Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ως πρώτο βήμα για την ενοποίηση της διαδικασίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και των εφαρμοστικών διατάξεων που θα ακολουθήσουν, ανοίγει ο δρόμος για την τμηματική καταβολή της δόσης των 6,8 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση
Δείτε εδώ το πολυνομοσχέδιο

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 10th, 2013 at 07:38 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply