Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Ένταση για την εκλογή του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής

Ιούλιος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κατά πλειοψηφία εξελέγη στη θέση του Ε' αντιπροέδρου της βουλής ο Γ.ΔριβελέγκαςΜε ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, εξελέγη στη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας. Επί 220 ψηφισάντων, ο κ.Δριβελέγκας έλαβε 137 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν επίσης, 79 λευκά ψηφοδέλτια και τέσσερα άκυρα.

Η εκλογή του κ. Δριβελέγκα, έγινε με ειδική ερμηνεία του Κανονισμού, ο οποίος προβλέπει πως η θέση αυτή ανήκει στη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η θέση αυτή ανήκει σε κόμμα της αντιπολίτευσης και όχι στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει πλέον στην κυβερνητική πλειοψηφία, «καθώς ο κανονισμός στο άρθρο 6 το αναφέρει ρητά».

Η ερμηνεία που δόθηκε εκ μέρους της ΝΔ (Μ. Βορίδης), του ΠΑΣΟΚ (Ε. Βενιζέλος) και του Προεδρείου (Χρ. Μαρκογιαννάκης), ήταν πως ο Κανονισμός αντιστοιχίζει τις θέσεις του τετάρτου, πέμπτου, έκτου και εβδόμου αντιπροέδρου, στα κόμματα της Βουλής με βάση την εκλογική τους δύναμη – και πως η αναφορά του σε «κόμμα της αντιπολίτευσης», αντανακλά απλώς την παράδοση των μονοκομματικών κυβερνήσεων που έχει πλέον ανατραπεί.

Στη βάση αυτή, η Χρυσή Αυγή αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Η πλειοψηφία τόνισε πως η δική της ερμηνεία του Κανονισμού, βρίσκεται σε αντιστοίχιση και με τα προηγούμενα των κυβερνήσεων συνεργασίας της περιόδου 1989-1990.

Αντίστροφα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια του Νότη Μαριά, σημείωσαν πως ο βουλευτής τους, Γιάννης Δημαράς, έλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ακριβώς με κυριολεκτική ερμηνεία του Κανονισμού.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η εκλογή αντιπροέδρου και να προσφύγει η Ολομέλεια στις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, τέθηκε σε ψηφοφορία δι’ εγέρσεως και απορρίφθηκε.

Κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η Δημοκρατική Αριστερά.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 10th, 2013 at 20:38 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply