Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρώτοι φεύγουν οι σχολικοί φύλακες και μετά οι δημοτικοί αστυνομικοί

Ιούλιος 9th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη με τις αντιπροσωπείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ – Απεργία κήρυξε για σήμερα Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε βαρύ κλίμα και ενώ στο δρόμο διαδήλωναν εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, παρόντος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προανήγγειλε ουσιαστικά  ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος εξερχόμενος επισήμανε ότι δεν είναι μακριά από αυτά που ακούγονται για τον σχεδιασμό της κινητικότητας όσα διημήφθησαν κατά τη συνάντηση.

Όπως είπε, στην αντιπροσωπεία ανακοινώθηκε και επισήμως, ότι τίθενται άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι σχολικοί φύλακες, καταργείται η Δημοτική Αστυνομία και από Σεπτέμβριο, το αργότερο, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, θα συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ -ΟΤΑ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, το μόνο που μένει ανοιχτό φαίνεται να είναι αν θα υπάρχει μέσω του πολυνομοσχεδίου αναφορά στη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών ή θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους 2.200 σχολικούς φύλακες και τους 3.500 με 3.600 δημοτικούς αστυνομικούς, αποτελεί τη βασική δεξαμενή των απολύσεων.

«Είναι άδικο ένας χώρος να καταβάλει τόσο φόρο», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κ. Β. Πολυμερόπουλος και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΚΕΔΕ και των δημάρχων επειδή «δεν υπάρχει εκ μέρους τους ουσιαστική αντίδραση».

Νωρίτερα είχε γίνει συνάντηση των δύο υπουργών και με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης, ανέφερε ότι παραμένουν οι αντιρρήσεις της Ένωσης για το σχέδιο που προωθείται και μίλησε για επιπτώσεις σοβαρές στον τρόπο της λειτουργίας των δήμων.

«Η μεγάλη ζημιά έγινε από το αρχικό μνημόνιο», δήλωσε στο «Βήμα» ο δήμαρχος Λάρισας, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, κ. Κ. Τζανακούλης. «Έπρεπε τότε να γίνει πιο σκληρή διαπραγμάτευση για ένα προς ένα τα θέματα, ειδικά όταν πρόκειται για τη διαθεσιμότητα και απολύσεις – τα θέματα είναι λεπτά. Ευθύνες έχει και το υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης το οποίο τα προηγούμενα χρόνια, από την υπογραφή του μνημονίου και μέχρι τον Ιούνιο, δεν είχε ετοιμάσει με ησυχία, ηρεμία και συζήτηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, τα θέματα της κινητικότητας».

Πλέον, όπως σημείωσε ο κ. Τζανακούλης «αναζητούν πηγές για την κινητικότητα. Ενημέρωσαν ότι οι συμβασιούχοι δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες άμεσα και οι δημοτικοί αστυνομικοί μέχρι το Σεπτέμβριο».

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη, το πρωί. Ωστόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προαννήγγειλε ότι αναμένεται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης αμέσως μετά τη συνεδρίαση και την απόφαση του Eurogroup.

Μπίτσικα Παναγιώτα

This entry was posted on Τρίτη, Ιούλιος 9th, 2013 at 07:17 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply