Ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA“.

Θεωρώ τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ τον κ. Μπαλασόπουλο, τον θεωρώ ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον μου. Γιατί πρώτα απ’ όλα αφού μας μιλάει για χουντικούς και για ακροδεξιούς και για χρυσαυγίτες, άρα τους ξέρει. Να πάει να τους καταγγείλει. Και ρωτάω οι ίδιοι ήταν που έκαναν την επίθεση και στην Θεσσαλονίκη στον πρόξενο; Οι ίδιοι πάλι ήτανε που είχαν κάνει την επίθεση στον δήμαρχο των Συκεών Θεσσαλονίκης πριν από 1,5 χρόνο τον κ. Δανιηλίδη; Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και όταν ο κ. Μπαλασόπουλος έρχεται και αφήνει τον καθαρό υπαινιγμό τον οποίο ένας από τους εγκάθετους τραμπούκους του εκεί πέρα τον είπε απερίφραστα ότι εγώ είχα πάει δήθεν στου Μαξίμου και πούλαγα τους εργαζόμενους, αυτό τι μας λέει; Λοιπόν, να καταλάβουν ότι οι τραμπουκισμοί αυτοί σε βάρος οποιουδήποτε πόσο μάλλον ενός εκλεγμένου δημάρχου και στο βάρος του συνόλου της ΚΕΔΕ είναι απαράδεκτη“, σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι άνθρωποι του κ. Μπαλασόπουλου τον χτύπησαν απάντησε: “Εγώ δεν θα κάνω τον ντεντέκτιβ. Θεωρώ όμως ότι φέρει την ηθική ευθύνη για όλες αυτές τις επιθέσεις. Έχουμε παραστεί μάρτυρες και επανειλλημένων τραμπουκισμών τους οποίους ουσιαστικά τους έχει προκαλέσει μια συγκεκριμένη ηγεσία, μιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που εγώ υφίσταμαι πρώτα απ’ όλα επίθεση, φυσική. Αλλά σας επαναλαμβάνω και άλλος δήμαρχος και πάνω στη Θεσσαλονίκη. Ρωτάω εγώ είναι σύμπτωση αυτό;“.

Σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων χθες το βράδυ είχε τονιστεί το εξής:Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους“.

Την δική του απάντηση έδωσε μέσα από την εκπομπή και ο Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος εκ νέου καταδίκασε την επίθεση στον δήμαρχο:Καταρχήν, θα πρέπει να ξέρω γιατί είμαι ο ηθικός αυτουργός. Δηλαδή, ποιος ήταν ο λόγος, εμείς από χθες το βράδυ έχουμε καταγγείλει με τον πιο σαφή τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας γιατί θεωρούμε ότι είναι προβοκατόρικη, είναι φασιστική και αμαυρώνει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εγώ στοχοποίησα τον κ. Καμίνη, εκτός και αν εμείς ο,τι λέμε σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, θα πρέπει να συμφωνούμε με αυτά που λένε οι αιρετοί ή ιδιαίτερα ο κ. Καμίνης. Διότι αν θέλετε να σας πω και κάτι, εμένα με έχουν στοχοποιήσει συνάδελφοι στη δημοτική αστυνομία, που διαρρέουν διάφορα πράγματα. Αν ο κ. Καμίνης θεωρεί ότι αυτοί ήταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ, αν θεωρεί ότι τους έβαλε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και οποιοδήποτε άλλος, εγώ θέλω να το ξέρω“.

Νωρίτερα, στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο οποίος έκανε λόγο για μια ξεκάθαρη πολιτική οριζόντιας κατάργησης αρμοδιοτήτων πολύ χρήσιμων για την αυτοδιοίκηση.

Ενώ για την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων είπε ότι ο κ. Καμίνης δέχθηκε επίθεση απροκάλυπτη και φασιστική και ότι είναι αδιανόητο να γίνεται τέτοια επίθεση την ώρα που οι δήμαρχοι αγωνίζονται.

Σημείωσε ωστόσο ότι την επίθεση καταδίκασε η ΠΟΕ ΟΤΑ και ότι επί της ουσίας πρόκειται για προσβολή ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.