Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποφασίζει το Eurogroup για την εκταμίευση

8 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στρέφεται το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης η οποία χθες ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολιτική έγκριση της εκταμίευσης στο σημερινό Eurogroup, η οποία ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει τμηματικά.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα θέματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού ενώ το σχέδιο της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα συζητηθεί εκτενώς και στο Euroworking Group που θα έχει προηγηθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ο οποίος προετοιμάζει τις συζητήσεις στην αποψινή συνεδρίαση έκανε λόγο για “λεπτή στιγμή” στην οποία δεν μπορεί η Ένωση να “σταματήσει να καιροφυλαχτεί” καθώς “κανείς δεν επιθυμεί επιστροφή της κρίσης”.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρει το δημοσίευμα, η συνεδρίαση των υπουργών των Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αποφασίσει την τμηματική καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα, βάζοντας ως προαπαιτούμενο την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων όπως είναι η περικοπή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην συνεδρίαση σύμφωνα με το Mega, αναμένεται να δοθεί ισχυρό μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και στην Πορτογαλία που σύμφωνα με το πλάνο θα πρέπει να βγει στις αγορές το 2014, αλλά πρόσφατα ταλανίστηκε από ενδοκυβερνητική κρίση.

This entry was posted on Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2013 at 11:48 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply