Απορρόφηση 2.000 σε άλλες θέσεις στο υπουργείο Παιδείας ή σε άλλα υπουργεία

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα γίνουν απολύσεις στην Παιδεία

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

«Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ιδίου υπουργείου, είτε -εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό- σε άλλα υπουργεία» πρόσθεσε.

«Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ποια είναι η προγραμματική δέσμευση του Πρωθυπουργού; Ποια είναι η απαίτηση των καιρών; Είναι η μείωση του κράτους, η μείωση του δημόσιου τομέα. Αλλά η μείωση αυτή πρέπει να έρθει μέσα από μια ουσιαστική αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα» είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας.

«Αυτό το οποίο είχε συμβεί είναι ότι τον Νοέμβριο η τρόικα επέβαλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 12.500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στην κινητικότητα, οι 7.500 να προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας. Γιατί; Γιατί είδαν το υπουργείο Παιδείας ως τη μεγαλύτερη δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Ο ποσοτικός προσδιορισμός, εκ προοιμίου, πριν από την αξιολόγηση είναι μεθοδολογικό σφάλμα» συνέχισε.

«Εμείς θεωρούμε πως κάθε υπουργείο πρέπει να αξιολογήσει τις δομές τους, να δει τις διαδικασίες του, να δει τις γραμματείες του, τις γενικές διευθύνσεις, τα τμήματα, να αξιολογήσει και να δει πόσα τμήματα έχει, πόσα δεν χρειάζεται, πού έχει κενά, πού έχει πλεονάζοντες. Και από εκεί να πάρει αυτούς που περισσεύουν και να καλύψει στους τομείς που λείπουν. Εμείς τι κάναμε λοιπόν; Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και των διαδικασιών του υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196.000 υπαλλήλους. Με άλλα λόγια το ένα τρίτο του συνόλου του ελληνικού Δημοσίου. Και είπαμε ότι, με κριτήρια αξιολόγησης και με το Stuffing Plan, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού, ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων είναι γύρω στους 2.000» δήλωσε ακόμη ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Επειδή επιστημονικά ήταν ορθό, δέχτηκε τα αποτελέσματα η τρόικα. Αξιολογήθηκαν δομές, αξιολογήθηκαν διαδικασίες, είδαμε πού υπάρχουν τα κενά και είπαμε ότι αυτοί που περισσεύουν είναι περίπου 2.000 οι οποίοι μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου είτε σε άλλα υπουργεία. Παράλληλα είδαμε τις ειδικότητες που έχουμε υπεράριθμους. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης καταλήξαμε σε αυτόν τον αριθμό. Δεν είναι δηλαδή ένα ποσοστιαίο μέγεθος το οποίο βγαίνει ποσοτικά και άκριτα. Αυτό λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει ένα “μπούσουλα”» κατέληξε.

Παπαματθαίου Μάρνυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.