Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλι

Ιούλιος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Διατηρείστε φρέσκο το μαρούλιΥπάρχουν τρία μυστικά που μπορούμε να εφαρμόσουμε, ανάλογα με το πότε σκοπεύουμε να καταναλώσουμε το μαρούλι. Αν το αγοράσουμε ολόφρεσκο και δεν πρόκειται να το καταναλώσουμε άμεσα, το βάζουμε στο ειδικό συρτάρι του ψυγείου, μαζί με ένα σφουγγαράκι των πιάτων το οποίο έχουμε βρέξει, χωρίς να το στραγγίξουμε.

Η υγρασία του θα αντικαταστήσει σε ένα βαθμό την υγρασία που χάνεται από την ψύξη και έτσι το μαρούλι δεν θα μαραθεί τόσο γρήγορα. Στην περίπτωση που το μαρούλι έχει μαραθεί για οποιονδήποτε λόγο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να το αναζωογονήσουμε αφαιρώντας τα εξωτερικά του φύλλα που έχουν μαυρίσει ή μαραθεί εντελώς και να βουτήξουμε το υπόλοιπο σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για περίπου μια ώρα. Αν τώρα πρόκειται να το καταναλώσουμε μέσα σε ένα 24ωρο, το πλένουμε και χωρίς να το στραγγίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του.

vita

This entry was posted on Κυριακή, Ιούλιος 7th, 2013 at 13:50 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply