Συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραπετών πριν περάσουν στην ΑλβανίαΣτη περιοχή Προσήνη Σουλίου, εντόπισαν οι αστυνομικοί, το απόγευμα του Σαββάτου, το μηχανάκι, που φέρεται να είχαν κλέψει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, από το χωριό Γλυκή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κατευθύνονται πρός την περιοχή, όπου αναμένεται το βράδυ, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και θερμικών καμερών, να γίνει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών, πριν, όπως εκτιμάται, επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.

Την τελική επιχείρηση σύλληψης των αλβανών δραπετών σε σημείο που έχουν εντοπισθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα επιχειρήσει το ξημέρωμα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τους επικίνδυνους δραπέτες Μάριο Κόλα και Ίλιρ Κούπα αλλά και ένα τρίτο άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ήδη γύρω από αυτό το σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας, Ασπροκκλησίου, Παραμυθιάς και Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας, έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ. Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι με τη χρήση θερμικών καμερών στο σκοταδι η αστυνομική επιχείρηση θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. περιμένουν καρτερικά τη μετακίνηση των αλβανών δραπετών από το υπαίθριο κρησφύγετό τους για να επιχειρήσουν να τους συλλάβουν.  Όπως χαρακτηριστικά λένε, «είμαστε στο καλύτερο σημείο από ποτέ στη δεύτερη φάση καταδίωξης. Αυτή η φορά τα δάση και η βλάστηση είναι σύμμαχός μας».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μοιραίο λάθος που έκαναν οι δραπέτες και εντοπίστηκαν στη Γλυκή, ωστόσο για την αποψινή επιχείρηση δεν αποκλείουν κάποιο απρόοπτο συμβάν που θα ματαιώσει τα σχέδιά τους με κίνδυνο την οριστική διαφυγή των καταζητούμενων Αλβανών.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνεται ότι ομάδα δραπετών θα επιτίθετο προ ενός μηνός πιθανόν σε οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια μεταγωγής του επικίνδυνου αλβανού κακοποιού Άλκετ Ριζάι από τις φυλακές Δομοκού στο νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο κρατούμενος επικαλέσθηκε ανύπαρκτα προβλήματα υγείας. Ωστόσο οι αστυνομικοί επειδή υποψιάστηκαν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό αποφάσισαν τη μεταφορά του κρατουμένου στην Αθήνα, ενώ λίγες ώρες αργότερα εντόπιζαν στον Παρνασσό κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης και άλλο πολεμικό υλικό. Σημειώνεται ότι ο Ριζάι είχε μεταχθεί στον Δομοκό προ τριμήνου ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.