Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ σε Κοζάνη και Φλώρινα, επιτελούν σημαντικό έργο στην ενημέρωση…

Ιούλιος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή προς τον  Υφυπουργό στο Πρωθυπουργό κ. Παντελεήμων Καψή

κ. Υπουργέ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Μακεδονίας ,αποφάσισε ομόφωνα και στηρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη λειτουργία των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, στα πλαίσια του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι αιρετοί του α΄βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης Δυτικής Μακεδονίας ζητούν από εσάς κ. Υπουργέ, την κυβέρνηση και τα κόμματα, να υιοθετήσουν, μέχρι την δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, την άμεση επαναλειτουργία των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστο αριθμό σε κάθε αιρετή περιφέρεια της χώρας, στις έδρες των οποίων λειτουργούσαν σταθμοί της πρώην ΕΡΤ.

Οι λόγοι που επιτάσσουν τη λειτουργία των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών είναι πρωτίστως εθνικοί, αλλά και οικονομικοί ,πολιτικοί και κοινωνικοί. Ειδικότερα για τη Δυτική Μακεδονία, δεν μπορεί να αγνοείται ότι γειτνιάζει με την Αλβανία και τη FYROM. Αποτελεί επιπλέον το ενεργειακό κέντρο της χώρας με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ να επεκτείνεται στον άξονα Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και τις σχεδιαζόμενες νέες επενδύσεις της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα. Οι περιφερειακοί σταθμοί, με λειτουργία και ιστορία αρκετών δεκαετιών, ειδικά της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε Κοζάνη και Φλώρινα, επιτελούν σημαντικό έργο στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για όλους τους πολίτες. Το περιφερειακό πρόγραμμά του, καλύπτει ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, με δημοσιογραφική ομάδα στην Κοζάνη η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ΕΡΑ Φλώρινας, με ανταποκριτές στην Πτολεμαΐδα και στις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς.

Η ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας καλύπτει και αναδεικνύει γεγονότα και εκδηλώσεις, φιλοξενεί σε καθημερινή βάση πολιτικούς, ανθρώπους του πνεύματος, του αθλητισμού της επιστήμης της τέχνης και γενικότερα προβάλλει τις δράσεις της κοινωνίας. Αποτελεί, επίσης, βήμα διαλόγου και αμφίδρομης πληροφόρησης των τοπικών πολιτικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών με τους δημότες –πολίτες, αναγκαιότητα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Τέλος, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία υπάρχουν στα αρχεία της πρώην ΕΡΤ, οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ δεν κοστίζουν περισσότερο από το 5% του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ, ενώ η απήχηση τους στις τοπικές κοινωνίες είναι αξιοσημείωτη. Αυτό εξάλλου το διαπιστώνει κανείς και από τα έσοδά τους από τις διαφημίσεις, όπου για τη μεν ΕΡΑ Κοζάνης την δεκαετία 2002-2013 είχαν σταθερή ανοδική πορεία, για τη δε ΕΡΑ Φλώρινας, τα έσοδα διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα.

Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση

Σας ευχαριστούμε

Με εκτίμηση

 

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δήμαρχος Εορδαίας

This entry was posted on Σάββατο, Ιούλιος 6th, 2013 at 11:27 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply