Οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιφέρειας μας, τους συλλόγους γονέων και όλους τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή μας Διεύθυνση (ΖΕΠ Κοζάνη), την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. για να καταγγέλλουμε την ολοκληρωτική επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί  και όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι από τη κυβέρνηση. Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα, με την υπόδειξη της τρόικας σε διαθεσιμότητες, κινητικότητα και απολύσεις στον Δημόσιο τομέα.

Δηλώνουμε με την συμμετοχή μας ότι είμαστε ενεργοί, σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η συγκυβέρνηση με τις ευλογίες ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζει με κάθε τρόπο να αποδομεί και να διαλύει την χώρα μας παράλληλα και το δημόσιο σχολείο θέτοντας σε εργασιακή ομηρεία τους λειτουργούς του. Καταφεύγοντας στις αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και στη γνωστή αυταρχική της μέθοδο του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ετοιμάζει τυφλές οριζόντιες απολύσεις, με λογιστικούς υπολογισμούς, αγνοώντας, τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Μετά την επιστράτευση, τον νέο πειθαρχικό νόμο, την τρομοκράτηση, προχώρησαν σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων σ’ όλη την χώρα. Ταυτόχρονα, οι διοικήσεις με στόχο τις αναγκαστικές μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαγειρεύουν τεχνικές «υπεραριθμίες» με προφανή στόχο την απώλεια οργανικών θέσεων, μετά τις στοχευμένες απαράδεκτες αποφάσεις της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, της αύξησης μαθητών ανά τμήμα, της μείωσης μαθημάτων, της μετακίνησης των μαθητών κατευθύνσεων σε άλλα σχολεία και πιθανών νέων συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολείων.

Έχει ήδη δρομολογηθεί η απόλυση των συναδέλφων αναπληρωτών και σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα επίκειται η κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας με την οποία θα οδηγηθούν μέχρι τις 8 Ιουλίου σε διαθεσιμότητα 8.000 «πλεονάζοντες» μόνιμοι εκπαιδευτικοί, προς το παρόν μέχρι νεοτέρας στόχο αποτελούν και οι υπάλληλοι της Δημοτικής αστυνομίας

Οι αριθμοί αλλάζουν από ώρα σε ώρα και από υπουργό σε υπουργό. Όλα αυτά θα γίνουν «για να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ» και οι μνημονιακές δεσμεύσεις.

Θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι ο νόμος για το «νέο» Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ οι δηλώσεις του νέου υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου «για μας ταμπού δεν είναι οι όποιες απολύσεις ακατάλληλων ενδεχομένως εκπαιδευτικών», σηματοδοτούν ξεκάθαρα τις προθέσεις της «νέας» συγκυβέρνησης και το τοπίο που θα αντιμετωπίσουμε από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Πρέπει να ανατρέψουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν !

Δίνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι μαχητικό παρόν με δράσεις κινητοποιήσεις

όλοι μαζί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Κανένας μας δεν μπορεί να εφησυχάζει !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.