Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

Ιούλιος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, ακόμη κι αν χρειαστεί οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του Ραδιομεγάρου  της Αγίας Παρασκευής, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στα πρότυπα του BBC.

Ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επέμβασης της αστυνομίας για να εκκενωθεί το κτίριο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ανέφερε ότι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι το καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων για το μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πιστεύει πως ότι γινόταν στην ΕΡΤ τόσα χρόνια ήταν συνάρτηση του νόμου που δεν υπήρχε, ο υφυπουργός απάντησε:

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

«Ήταν συνάρτηση της δυνατότητας του υπουργού να παρέμβει. Η κακοδαιμονία της ΕΡΤ δεν είναι μία, είναι πολλές. Είναι οι κομματικές παρεμβάσεις, είναι η αίσθηση της αναξιοκρατίας που δημιουργείται. Όταν υπάρχει η αίσθηση της αναξιοκρατίας και της αδικίας, δημιουργούνται διάφορα κυκλώματα, και το κυριότερο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί ήταν το συνδικαλιστικό, το οποίο την έκλεινε και την απαξίωνε.

Σε μερικά σημεία ανταποκρινόταν στην αποστολή της η ΕΡΤ, είχε μερικές πολύ καλές εκπομπές, είχε αξιολογότατους εργαζόμενους και υπήρχε και ένα σύστημα το οποίο μπλόκαρε τη δημιουργικότητα και μερικές φορές όταν υπήρχαν συγκρούσεις συνδικαλιστικές, φτάναμε σε καταστάσεις παράλογες».

Συνεχίζοντας είπε ότι πρώτος στόχος είναι να αποκοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ από τα πολιτικά κόμματα.

«Αν δεν μπορεί να σε απολύσει ο υπουργός με ένα τηλεφώνημα, τότε θα έχεις το θάρρος να του πεις “κοιτά τη δουλειά σου”. Όπως έγινε με το BBC, που ο πρόεδρος του καναλιού είπε στη Θάτσερ να κοιτάζει τη δουλειά της. Κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Η ΕΡΤ θα γίνει ισχυρή όταν θα αποκτήσει σχέση με τους πολίτες».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Ιούλιος 6th, 2013 at 13:40 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply