Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ταραχή Ακη για το χορό των εκατομμυρίων που αποκαλύπτεται

Ιούλιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μιλάει για ψευδή στοιχεία αμφισβητώντας κάθε έγγραφο που παρουσιάζεται στο δικαστήριο

Ταραχή Ακη για το χορό των εκατομμυρίων που αποκαλύπτεταιΈγγραφα για εμβάσματα που αποκαλύπτουν χορό εκατομμυρίων, παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη, και ενώ στο «φόντο» ο βασικός κατηγορούμενος Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρόταν περί την πλαστότητα τους.

Τα έγγραφα (σσ: διαβιβάστηκαν από τον ανακριτή, στο πλαίσιο συναφούς δικογραφίας) που ερέθισαν περισσότερο τον πρώην υπουργό ήταν αυτά που αναφέρονται σε έμβασμα ύψους 1,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων το οποίο καταλήγει σε λογαριασμό με πληρεξούσια την αδελφή της πρώην συζύγου του.

«Αυτό το έγγραφο πότε ήλθε; Είναι πλαστό, κατασκευασμένο», αντέδρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζητώντας μάλιστα πληροφορίες για τραπεζική κίνηση με καταθέτη τον Μιχάλη Ματαντό αντιπρόσωπο της εταιρείας Ferrostaal.

Ο ίδιος αμφισβήτησε στη συνέχεια και στοιχεία που κατέθεσαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, σε σχέση με το  Ελεγκτικό Συνέδριο _ ποσό 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου εκτιμάται ως παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η καταγγελία Τσοχατζόπουλου ότι τα στοιχεία είναι «ψευδή» προκάλεσε αγανάκτηση στον κ. Διονύση Κολοβό, επικεφαλής της Πολιτικής Αγωγής, που του είπε: «με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία. δεν τα έφερα από το σπίτι μου τα στοιχεία κ. Τσοχατζόπουλε».

Ο Ομπάμα και η παραλία

Οι παράγοντες της δίκης τελούν πάντως εν αναμονή εξελίξεων, καθώς η έδρα έχει επιφυλαχθεί να αποφασίσει για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Έχει φθάσει, άλλωστε, η ώρα των μαρτύρων υπεράσπισης, με αφορμή την οποία ο πρόεδρος κ. Χρήστος Κατσιάνης είπε προς τους συνηγόρους «ακόμη και τον Ομπάμα να φέρετε, εμείς θα τον εξετάσουμε!».

Καθώς συμπληρώνεται ο κύκλος των αναγνωστέων εγγράφων, ο ίδιος προειδοποίησε τους συνηγόρους ότι θα πρέπει να προσκομίσουν τυχόν επιπλέον υλικό ως τη Δευτέρα, καλώντας τους να μελετήσουν ακόμη και στην παραλία.

Κόλλια Ελευθερία

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 5th, 2013 at 22:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply