Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεσκάτη: Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης του Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα

Ιούλιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Δεσκάτης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης του Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Αναλυτική παρουσίαση και ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων και τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στην ευρύτερη περιοχή του Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα.
2. Θέματα προς συζήτηση για την αξιοποίηση της δημιουργηθείσας Τεχνητής Λίμνης του Ιλαρίωνα.
3. Γενικά θέματα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Γεώργιου Δασταμάνη. Παρόντες επίσης ήταν ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νικόλαος Μίγγος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ. Ανδρέας Τόσκας, ο κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος εκπρόσωπος του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, της ΑΝΚΟ και πολίτες των πληττόμενων περιοχών.

Από τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν είναι η Ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Παλιουριάς ένα πρόβλημα το οποίο, σύμφωνα με δεσμεύσεις του κ. Παπαϊωάννου στον Αντιπεριφερειάρχη, αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Μπαλάφας, στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις όσον αφορά την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων από την κατασκευή του ταμιευτήρα Ιλαρίωνα, καθώς και τη διαχείριση της ευρύτερης περιοχής και απάντησε σε ερωτήματα των παρευρισκομένων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 5th, 2013 at 10:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply