Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάνω από 600 άτομα στην εθελούσια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ιούλιος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκτιμούν ότι σύντομα θα έχει κλείσει ο τρέχον κύκλος μείωσης των εργαζομένων

Πάνω από 600 άτομα στην εθελούσια του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΠερισσότεροι από 600 εργαζόμενοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πηγές από την τράπεζα σημειώνουν πως η ανταπόκριση των υπαλλήλων στην πρόταση που έχει καταθέσει η διοίκησή της είναι μεγάλη και εκτιμούν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει κλείσει ο τρέχον κύκλος μείωσης του αριθμού των εργαζομένων.

Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενόψει της πώλησής του σε ένα εκ των τριών συστημικών τραπεζών που αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ο λόγος γίνεται για τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank που εκτιμάται ότι θα κινηθούν μέχρι τέλους για την εξαγορά του «καλού» κομματιού της τράπεζας, που προέκυψε από το διαχωρισμό του παλαιού πιστωτικού ιδρύματος.

Το data room για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας έχει ήδη ανοίξει και πλέον αναμένεται η υποβολή των φακέλων, στις οποίες θα περιέχονται οι αναλυτικοί όροι των προτάσεων.

Ο κερδισμένος του διαγωνισμού θα αποκτήσει προβάδισμα στην πορεία αναδιάρθρωσης του κλάδου, καθώς θα αποκτήσει ένα πιστωτικό ίδρυμα με την καλύτερη σχέση δανείων προς καταθέσεις στην ελληνική αγορά, η οποία διαμορφώνεται στα επίπεδα του 60% και με ένα «καθαρό» χαρτοφυλάκιο δανείων μετά την ομαλή εξυγίανσή του, το οποίο καλύπτεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Μάρκου Αγης

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούλιος 5th, 2013 at 20:46 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply