Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» με τον Κώστα Βουτσά…

5 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Παρασκευή 5 IOYΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – Ώρα έναρξης παράστασης 21:30

Ξεκίνησε το μαγικό της «ταξίδι» πριν από τέσσερα (4)χρόνια- και με διαφορετικούς συντελεστές -κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων που γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους στους οποίους παρουσιαζόταν.

Περισσότεροι από 2000 θεατές-ακροατές βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής για να «συντροφέψουν» τον αγαπημένο «Μέλιο» στα όνειρα, την αγωνία, τις προσδοκίες και την αγάπη του για τη ζωή ! Για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους μουσική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», βασισμένη σε ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία των εφηβικών τους χρόνων αλλά και αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδιών τους, με την υπογραφή του Μενέλαου Λουντέμη.

Με το διαχρονικό Κώστα Βουτσά και το δυναμικό Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης. Με τα τραγούδια της παράστασης να ακούγονται από ένα καλλιτέχνη με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη στα παιδιά, τον Γιάννη Πλούταρχο. Ένα σημαντικό ερμηνευτή που συμμετείχε ανιδιοτελώς σε αυτή την παραγωγή θέλοντας και εκείνος να προσφέρει τη δική του στιγμή στο παιδικό όνειρο, τη χαρά και στον αγώνα των παιδιών για μόρφωση.

Μετά την μεγάλη της επιτυχία στην Αθήνα η μουσική παράσταση«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» ξεκινάει σύντομα την πανελλαδική της περιοδεία. Και τα βήματα του «Μέλιου» όμως θα ακουστούν σε όλη την Ελλάδα! Σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους φίλους.

Προσφέροντας απλόχερα το χαμόγελο , την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο, σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη γενικότερα!! Για το λόγο αυτό ο παραγωγός Άκης Ευαγγέλου και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, στηρίζουν –μέσα από την καλοκαιρινή περιοδεία- έμπρακτα εκείνους τους ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων και παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, εξακολουθούν να συνεχίζουν απτόητοι και με όλες τους τις δυνάμεις, να προσφέρουν στα παιδιά.

Και διαθέτουν μέρος των εσόδων της περιοδείας για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στο ελάχιστο κι εμείς στη συνέχιση ενός έργου το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας και ειδικότερα στα παιδιά» επεσήμανε ο παραγωγός.

Η πανελλαδική περιοδεία της αγαπημένης μουσικής παράστασης «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» ξεκινά από τα τέλη Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου εξασφαλίζοντας προτάσεις-προσκλήσεις σε πάνω από 50 πόλεις σε κάθε σημείο της χώρας μας!! Αμέσως μετά, σειρά έχει ένας κύκλος παραστάσεων στην Κύπρο ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον από Η.Π.Α. και Αυστραλία – στο πλαίσιο πιθανής παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

«ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ»
Παρασκευή 5 IOYΛΙΟΥ Γρεβενά
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ώρα έναρξης παράστασης 21:30
Ενιαία τιμή εισιτηρίου 15 Ευρώ

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα- Μενέλαος Λουντέμης
Το πρώτο Φθινόπωρο, στη μεγάλη πολιτεία…

Ο Μέλιος κοίταξε από το γεφύρι το δρόμο, που ‘φτανε ως το κάτασπρο, μεγάλο κτίριο, πέρα από τις λεύκες κι η καρδιά του άρχισε να χτυπάει όλο και πιο δυνατά. Το πείσμα του ‘δινε το κουράγιο, που χρειάζονταν, για να συνεχίσει να κυνηγάει το μακρινό όνειρο…

Στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που τα αγόρια φορούσαν στο σχολείο μια στολή με κασκέτο….Εκεί θα συναντούσε τ’ όνειρό του, στο σχολείο της μεγάλης πολιτείας, εκεί θα έδινε τις πρώτες του εξετάσεις…Σε ένα κανονικό σχολείο…
Μέχρι τότε μάθαινε να διαβάζει και να γράφει με τη βοήθεια ενός φιλότιμου δασκάλου στο χωριό, χωρίς χαρτιά και πλακόντυλο…κρυφά από τ’ αφεντικό, μετά τις δουλειές στα χωράφια και τις στάνες… Τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο και το πιο σπουδαίο μέρος του κόσμου, όπου θα μάθαινε επιτέλους, τα γράμματα, που τόσο λαχταρούσε.…

Και τώρα, μόνος στην πόλη τριγυρνά…
Έως τώρα ο Μέλιος πίστευε πως, ό,τι χρειάζονταν για να χαρεί θα το έβρισκε στα γράμματα….Στο χωριό έψαχνε μέσα στα βιβλία, στην «Ιστορία του Σεβάχ του θαλασσινού», σε κάθε χαρτί που έφερναν από τα χαρτοπουλειά της πόλης οι μπαρμπάδες του χωριού. Παρέα με τα δαμάλια, κάθε βράδυ διάβαζε όλες τις ιστορίες του κόσμου…και γινόταν κάθε μέρα σοφότερος….

«Θέλω να μάθω γράμματα και να δω όσα είναι μπροστά μου και δεν τα βλέπω…»
Όμως η πόλη είναι παγωμένη τούτο το πρώτο Φθινόπωρο και κανείς δεν θέλει το μικρό παιδί στο σπιτικό του. Ψάχνει απεγνωσμένα ένα σπιτικό και μια ζεστή αγκαλιά να περάσει τη νύχτα του.. Και τη βρίσκει κοντά στην οικογένεια του γύφτου Μπίθρου αλλά και του αγαπημένου μπάρμπα Ανέστη. Ο Θόδος, ο επιστάτης του σχολείου, ο καλός φιλόλογος καθηγητής κ. Σκαμβουράς, η γυμνάστρια Αγλαΐτσα και άλλοι ήρωες, θα συμπαρασταθούν στον αγώνα του και θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες που παρουσιάζονται διαρκώς στο δρόμο του… Ο Μέλιος, μαζί με τους «Πέρσες», τους περσινούς μαθητές που επαναλαμβάνουν την ίδια τάξη, θα γνωρίσει την αγάπη, την κοινωνική αδικία, το μίσος και τη φιλία.

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2013 at 13:52 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply