Στο Μιλάνο το Φάιναλ Φορ του 2014!

http://static.in.gr/webstatic//CFA34DD028A03188E07B6CA51F3889C7.jpgΣιένα, Ουνικάχα Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ, Ζιέλονα Γκόρα και Μπάγερν είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα όπως προέκυψε από την κλήρωση, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τις Μακάμπι, Λαμποράλ Κούτσα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρός Αστέρας και την ομάδα από τα προκριματικά.

Το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης έχει οριστεί για τις 17-18 Οκτωβρίου.

Η αρχή είναι λοιπόν ιδανική για τους δύο «αιώνιους», καθώς δείχνουν να είναι τα πραγματικά αφεντικά των ομίλων τους (τρίτο και τέταρτο).

Ωτόσο πρέπει να αναφερθεί ότι η συνέχεια και συγκεκριμένα η φάση του top-16 μπορεί να κρύβει δυσκολίες λόγω διασταυρώμτατος.

Συγκεκριμένα ο πρώτος όμιλος διασταυρώνεται με τον δεύτερο και ο τρίτος με τον τέταρτο. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πιθανότητες να τεθούν αντιμέτωποι στη β’ φάση.

Κάτι τέτοιο θα γίνει, όμως μόνο αν τερματίσουν στην πρώτη φάση με μία θέση διαφορά ο ένας από τον άλλο. Δηλαδή, για παράδειγμα ο ένας να ολοκληρώσει την πρώτη φάση πρώτος και ο άλλος δεύτερος ή ο ένας τρίτος και ο άλλος τέταρτος.

Υπενθυμίζεται πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες στο Top 16 και στη συνέχεια σχηματίζονται δύο νέα γκρουπ όχι βάσει κλήρωσης (στο Ε’ Γκρουπ είναι οι Α1, Γ1, Β2, Δ2, Α3, Γ3, Β4 ΚΑΙ Δ4, ενώ στο Στ’ Γκρουπ είναι οι Β1, Δ1, Α2, Γ2, Β3, Δ3, Α4 και Γ4).

Πριν το ξεκίνημα της κλήρωσης ο Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε ότι το Μιλάνο θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ του 2014 (16-18 Μαΐου)! Το γήπεδο θα είναι το Forum, έδρα της Αρμάνι (χωρητικότητας 10.200 θεατών).

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί στο Λονδίνο, ωστό η αποτυχία της φετινής διοργάνωσης στην αγγλική πρωτεύουσα ανάγκασε την Ευρωλίγκα να αλλάξει πόλη.

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θα ολοκληρωθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου, ενώ το Top-16 θα αρχίσει το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου και θα τελειώσει στις 10-11 Απριλίου. Η διακοπή που είναι προγραμματισμένη θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Φεβρουαρίου, όταν και θα γίνουν οι τελικοί Κυπέλλου των χωρών. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν στις 15-16 Απριλίου και, αν φτάσουν στα πέντε ματς, θα ολοκληρωθούν στις 25 Απριλίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α’ Όμιλος
Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ
Μπουντιβέλνικ Κιέβ
Παρτιζάν
Ναντέρ

Β’ όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Εφές
Ζαλγκίρις
Μπάμπεργκ
Μιλάνο
Στρασμπούρ

Γ’ όμιλος
Ολυμπιακός
Σιένα
Μάλαγα
Γαλατάσαραϊ
Ζιέλονα Γκόρα
Μπάγερν

Δ’ όμιλος
Παναθηναϊκός
Μακάμπι
Λαμποράλ Κούτσα
Λοκομοτίβ Κούμπαν
Ερυθρός Αστέρας
νικητής προκριματικών

Βαρέζε-Όλντενμπουργκ, Λίέτουβος Ρίτας-Ρίγα,Νίμπουρκ-Μπάνβιτ και Χίμκι Οστάνδη είναι τα τέσσερα ζευγάρια για τα προκριματικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν 1-4 Οκτωβρίου. Οι νικητές των δύο πρώτων παίζουν μεταξύ τους, και οι νικητές των δύο τελευταίων ζευγαριών μεταξύ τους. Οι ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό του άτυπου Final 8 θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους.

ΔΟΛ, ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.