Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι αμαρτωλές νοσηλείες και οι εξετάσεις που έριξαν έξω τον ΕΟΠΥΥ κατά την τρόικα!

Ιούλιος 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκτός προϋπολογισμού είχαν βγει από την πρώτη μέρα του έτους οι νοσηλείες σε ιδιωτικές κλινικές αλλά και οι διαγνωστικές εξετάσεις που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Η τρόικα είχε θέσει όρους οι οποίοι όμως δεν τηρήθηκαν μεταξύ άλλων και επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Εκτοξευμένες εμφανίζονται οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ήδη από τους πρώτους μήνες του 2013 με συνέπεια να έχει προκληθεί όλη αυτή η εμπλοκή με την τρόικα η οποία ζήτησε μέτρα για τη συγκράτηση των εξόδων.
Βέβαια η αύξηση των δαπανών το 2013 σε σχέση με το 2012 φαίνεται πως οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ αφού πέρυσι ήταν 9 εκατ. ασφαλισμένοι και φέτος είναι πάνω από 10 εκατ.

Το κούρεμα στα νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές αλλά και στα διαγνωστικά κέντρα μπορεί να προκαλούν αντιδράσεις στους κλάδους αλλά η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι τα έξοδα είχαν ξεφύγει. Γεγονός φυσικά που παρακινείται και από την τρόικα.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές: τον Ιανουάριο του 2012 είχαν γίνει 198.000 ορμονολογικές εξετάσεις ενώ τον Ιανουάριο του 2013 έφθασαν τις 430 000. Οι δαπάνες για τις διαγνωστικές εξετάσεις διαμορφώθηκαν το 2012 στα 486 εκατ. ενώ φέτος έχουν προϋπολογισθεί 370 εκατ.

Αντίστοιχες είναι οι αποκλίσεις και στις δαπάνες των ιδιωτικών κλινικών.
Το 2012 διαμορφώθηκαν συνολικά στα 856 εκατ. ενώ φέτος το 1ο τρίμηνο έφθασαν τα 210 εκατ. Ευρώ και αναμένεται να φθάσουν τα 840 εκατ εάν δε ληφθούν τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση. Για φέτος είχαν προϋπολογισθεί 520 εκατ. Ευρώ.

Με το κούρεμα των δαπανών η κυβέρνηση ευελπιστεί να εξοικονομήσει περί τα 400 εκατ. ευρώ ώστε να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ.

iatropedia

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούλιος 4th, 2013 at 08:49 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply