Σκοτώθηκαν ο 25χρονος Λίκα Έντισον και πιθανόν ο 27χρονος Ίλιρ Κούπα – Κοντά στον εντοπισμό τουλάχιστον άλλων δύο

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη δραπετών των φυλακών Τρικάλων - Νεκροί δύο εκ των καταζητούμενων

Δύο εκ των καταζητούμενων δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, που είχαν συμμετάσχει στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού στο Δίστομο, τραυματίστηκαν θανάσιμα κατόπιν ανταλλαγής πυρών με δυνάμεις των ΕΚΑΜ σε μια ρεματιά στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, στην ορεινή περιοχή ανάμεσα στη λίμνη Τριχωνίδα και στα σύνορα με την Ευρυτανία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή θεωρώντας ότι δεν έχουν απομακρυνθεί οι δραπέτες και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για τον εντοπισμό των καταζητούμενων.

«Τις τελευταίες 48 ώρες είχαμε βρεθεί κοντά σε δύο από τους δραπέτες των Τρικάλων που είχαν αποκοπεί από τους τρεις αλλους συνεργούς τους. Μία ομάδα των ΕΚΑΜ τους είδε το βράδυ της Τρίτης με τη θερμική κάμερα στην περιοχή Κόνισκα Αιωτολοακαρνανίας. Τους ζήτησαν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και οι Αλβανοί άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Τότε οι δικοί μας πυροβόλησαν και τους σκότωσαν. Πάνω τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Δεν ξέρουμε όμως πού είναι οι άλλοι τρεις. Ήδη έχει αρχίσει η δακτυλοσκοπική εξέταση προκειμένου να προσδιορισθεί η ταυτότητα των δύο νεκρών. Πάντως εκτιμούμε ότι ανάμεσα στους δύο που σκοτώθηκαν δεν ήταν ο Μάριο Κόλα ο οποίος είχε σκοτώσει την 25χρονη στα Ίσθμια και τον αστυνομικό στη Λιβαδειά». Έτσι περιγράφει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα» την αιματηρή συμπλοκή στην οποία έπεσαν νεκροί δύο από τους καταζητούμενους αλβανούς δραπέτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας από τους νεκρούς της συμπλοκής είναι ο 25χρονος Λίκα Έντισον, ο οποίος δήλωνε εργάτης. Είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2008 στο Ναύπλιο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κλοπές. Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες που αναμεταδόθηκαν και από τα αλβανικά Μέσα, ο άλλος νεκρός ίσως είναι ο 27χρονος Ίλιρ Κούπα ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στον Νέο Κόσμο για συμμετοχή σε τετραμελή συμμορία Αλβανών που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον πέντε κατοικίες αλλά και τροχόσπιτα σε Ραφήνα, Καπανδρίτι και Δροσοπηγή Αφιδνών. Τον Σεπτέμβριο του 2011 δεν είχε διστάσει με τους συνεργούς του να εισβάλουν σε οίκο ευγηρίας στον Χολαργό, όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο με 4.754 ευρώ.

Παραμένει ωστόσο άγνωστη η τύχη και του 41χρονου Μουρατάι Μουρατάζ Αντμίρ, ο οποίος μαζί με τον 25χρονο Κόλα Κλεμέντ συμμετείχαν σε «συμμορία με Καλάσνικοφ» που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Χτυπούσαν τράπεζες από το Άργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα. Σε έξι περιπτώσεις χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ανατίναξαν ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβόλησαν αστυνομικούς και ιδιώτες.

Ο Μουρατάζ είχε διαφύγει προ διμήνου από αστυνομική επιχείρηση στο Περιστέρι ύστερα από απόπειρα ληστείας σε σουπερμάρκετ όπου συνελήφθη ο 38χρονος συνεργός του Λίταρ Ερμάλ. Ο Μουρατάζ και ο Κλεμέντ συμμετείχαν προ ενός μηνός σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λάρισας με λεία ανω του 1 εκατ. ευρώ και ειχαν υπάρξει πληροφορίες ότι ίσως είχαν διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των νεκρών βρέθηκαν Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πιστόλι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης είναι σε κλοιό και οι άλλοι τρεις καταζητούμενοι ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριο Κόλα. Ήδη στην περιοχή έχει εξαπολυθεί ευρύτατη επιχείρηση για τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο εκ των υπόλοιπων τριών καταζητούμενων που είχαν δραπετεύσει στις 22 Μαρτίου από τις Φυλακές Τρικάλων και έχουν προβεί σε δύο ανθρωποκτονίες.

Ο κλοιός έσφιγγε πάντως για τους δραπέτες τις τελευταίες ημέρες, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση με τη συνδρομή εξελιγμένων μέσων εντοπισμού, όπως οι θερμικές κάμερες. Οι διωκτικές αρχές είχαν εστιάσει στην περιοχή και αναζητούσαν με κάθε μέσο τους κακοποιούς. H ΕΛ.ΑΣ. εδώ και αρκετές εβδομάδες βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό των εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου οι δραπέτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Ορισμένοι από αυτούς είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό και στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή μια 25χρονη ξενοδοχοϋπάλληλος από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Ο 25χρονος LIKA EDISON και ο MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ, ηλικίας 41 ετών.

http://i1.prth.gr/images/7ADDA83DCB41FC5CDA2ECABA48CBEA92.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.