Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο νέος νόμος – πλαίσιο

Αλλάζει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούςΈναν νέο νόμο-πλαίσιο, ο οποίος θα αφορά τη λειτουργία των συνεταιρισμών, αλλά δεν θα ακυρώνει τα θετικά του υφιστάμενου νόμου Σκανδαλίδη (4015/2011) προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, προκειμένου να ετοιμαστούν οι νέες ρυθμίσεις συστάθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο ομάδα σύνταξης και επεξεργασίας του νόμου-πλαισίου η οποία θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, νομικούς, εκπρόσωπους συνεταιριστικών οργανώσεων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο νόμος-πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμος μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των ανενεργών συνεταιρισμών, όπως προβλέπεται με βάση το Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Εξάλλου αύριο, Πέμπτη, θα συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τροπολογία σχετικά με τον Ν. 4015/2011 η οποία δίνει παράταση για τις διαδικασίες μετατροπής των αγροτικών συνεταιρισμών ως το τέλος του έτους, ενώ απαλείφονται διατάξεις που έχουν σχέση με προβλήματα λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών κ.ά.

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.