Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για δέκα εκατομμύρια ευρώ ασφάλισαν οι Ρώσοι τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα

Ιούλιος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΙΤΑΖ

Για δέκα εκατομμύρια ευρώ ασφάλισε το Ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» από την Ρωσία, τον Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που στις 11 Ιουλίου θα μεταφερθεί στην Ρωσία για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θεαματική κίνηση από πλευράς των Ρώσων, ενδεικτική της αξίας του συγκεκριμένου κειμηλίου το οποίο είναι μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ασφάλιση έγινε στην ρωσική ασφαλιστική εταιρεία «Ingosstrakh» η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην χώρα με εμπειρία στον χώρο των κειμηλίων αφού ασφαλίζει πολλά από τα σπάνια εκθέματα του μουσείου Ερμιτάζ.

Όπως αποκάλυψε το dogma.gr το προηγούμενο Σάββατο, ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα θα φύγει από την Πάτρα στις 11 Ιουλίου και με ειδική πτήση θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Μόσχα για να ακολουθήσουν το Κίεβο και το Μινσκ.

Ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα μεταφέρεται στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 1025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρως.

Τις διαδικασίες έχει αναλάβει το ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» επικεφαλής του οποίου είναι ο Βλαδίμηρος Γιακούνιν, πρόεδρος του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων και ένα από τα ισχυρότερα πολιτικά πρόσωπα στην Ρωσία.

dogma

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 3rd, 2013 at 21:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply