Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλλάζει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ιούλιος 3rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο νέος νόμος – πλαίσιο

Αλλάζει ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούςΈναν νέο νόμο-πλαίσιο, ο οποίος θα αφορά τη λειτουργία των συνεταιρισμών, αλλά δεν θα ακυρώνει τα θετικά του υφιστάμενου νόμου Σκανδαλίδη (4015/2011) προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, προκειμένου να ετοιμαστούν οι νέες ρυθμίσεις συστάθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο ομάδα σύνταξης και επεξεργασίας του νόμου-πλαισίου η οποία θα αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες, νομικούς, εκπρόσωπους συνεταιριστικών οργανώσεων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο νόμος-πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμος μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των ανενεργών συνεταιρισμών, όπως προβλέπεται με βάση το Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Εξάλλου αύριο, Πέμπτη, θα συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τροπολογία σχετικά με τον Ν. 4015/2011 η οποία δίνει παράταση για τις διαδικασίες μετατροπής των αγροτικών συνεταιρισμών ως το τέλος του έτους, ενώ απαλείφονται διατάξεις που έχουν σχέση με προβλήματα λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών κ.ά.

ΔΟΛ

 

This entry was posted on Τετάρτη, Ιούλιος 3rd, 2013 at 21:04 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply