Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλαδικές: Η συνταγή της επιτυχίας από τον «πρώτο των πρώτων»

2 Ιουλίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πρώτος ανάμεσα στους πρώτους

Ο 18χρονος Φώτης Σιουτάρης ξεκίνησε με το «δεξί» το νέο, και ίσως σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής του, αφού αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις και κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της
Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Και βάζει «πλώρη» για το Πολυτεχνείο.

Ο Φώτης συγκέντρωσε συνολικά 19.642 μόρια, με επίδοση που αγγίζει την τελειότητα… Συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 100/100 στα Μαθηματικά, τη Φυσική Γενική και την ΑΟΔΕ, στον Προγραμματισμό πήρε 99 βαθμούς, στη Φυσική 98,99 και στην Έκθεση 85,86!

«Ήμουν πάντα καλός στα μαθηματικά και τη φυσική, μαθήματα που μου αρέσουν γιατί έχουν ευρύ πεδίο με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί κανείς», δηλώνει ο 18χρονος στο www.protothema.gr.

Στην ερώτηση ποιο ήταν το μυστικό του, απάντησε «το συστηματικό και οργανωμένο διάβασμα», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζονται υπερβολές. «Πρέπει να έχει κανείς καλές βάσεις από τις προηγούμενες τάξεις και να καταβάλει προσπάθεια, χωρίς όμως υπερβολές», δηλώνει και συμβουλεύει τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να βρίσκουν ελεύθερο χρόνο, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, ώστε να ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Σχολιάζοντας τα φετινά θέματα των μαθηματικών και της φυσικής, που δυσκόλεψαν την πλειοψηφία των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε μεγάλη πτώση τις περιζήτητες σχολές, ο Φώτης τα χαρακτήρισε «πιο απαιτητικά από τις προηγούμενες χρονιές, καινούργια και περίεργα στη διατύπωση», αλλά αντιμετωπίσιμα. «Με δυσκόλεψαν, αλλά τα έλυσα», τόνισε, και προφανώς έχει δίκιο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, που είναι πράγματι εντυπωσιακό.

Άγνωστο το μέλλον

Η κοπιαστική και επίμονη προσπάθεια έφεραν αποτέλεσμα και πλέον ο Φώτης μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στόχος του, όπως δηλώνει στο www.protothema.gr είναι να περάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Μηχανολόγων ή στο τμήμα Ηλεκτρολόγων.

Και το μέλλον; «Άγνωστο», απαντάει. Επιθυμεί να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα προσπαθήσει να είναι σε κάποια χώρα του εξωτερικού και από εκεί, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και να παραμείνει εκτός Ελλάδας.

«Είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου, δεδομένου ότι πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσα να απασχοληθώ μετά το Πολυτεχνείο δεν ευδοκιμούν εδώ, όπως για παράδειγμα η αεροναυπηγική», απαντά.

protothema

This entry was posted on Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2013 at 10:32 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply