Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΔΗΜΑΡ: 174 στελέχη διαφωνούν με την αποχώρηση από την κυβέρνηση

Ιούνιος 30th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κατέθεσαν κείμενο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

ΔΗΜΑΡ: 174 στελέχη διαφωνούν με την αποχώρηση από την κυβέρνηση

Κείμενο με το οποίο καταγράφουν την διαφωνία τους για την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, κατέθεσαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 174 στελέχη του κόμματος.

«Πάμε μπροστά για τη δημοκρατική μεταρρυθμιστική Αριστερά ή επιστρέφουμε στην πεπατημένη της «προγραμματικής αντιπολίτευσης»; αναρωτιούνται στο κείμενό τους και τονίζουν ότι «πριν από ένα χρόνο, το κόμμα μας, η Δημοκρατική Αριστερά, έκανε ένα μεγάλο βήμα, …., και αποφάσισε τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας για τη σωτηρία αλλά και την ανασυγκρότηση σε υγιείς βάσεις της χώρας. Η επιλογή αυτή αποκάλυπτε υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, συνιστούσε το πρώτο απτό δείγμα γραφής μιας κυβερνώσας Αριστεράς και έριχνε το σπόρο για την αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που προέρχονται απ΄ όλες τις βαθμίδες του κόμματος δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνιστά σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο οφείλεται να διαφυλαχθεί και σημειώνουν ότι η απόφασή να «εγκαταλείψει το καράβι» μοιάζει με άλμα στο κενό.

Ασκείται ακόμη κριτική για αδικαιολόγητη μεγένθυση της διαφωνίας ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και εκφράζεται ο φόβος ότι γίνεται επίκληση του αδιαμφισβήτητου πολιτικού τυχοδιωκτισμού της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της ΔΗΜΑΡ προτείνουν: «Να δυναμώσουμε και να κάνουμε πιο ευδιάκριτο το πολιτικό μας στίγμα, εκείνο που από την ίδρυσή μας προσδιορίσαμε, ως φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική αριστερά. Να αναζητήσουμε σχέδιο και στρατηγική, να επαναλάβουμε την άρνησή μας και την αντίθεσή μας στον στείρο αντιπολιτευτισμό και στις επικίνδυνες πρακτικές του λαϊκισμού.Για την ανασυγκρότηση της χώρας δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 30th, 2013 at 13:20 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply