Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαμαράς: Προσκλητήριο ενότητας για τη νέα Ελλάδα

Ιούνιος 29th, 2013 by Χρήστος Μίμης

9Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ – Γαστρεντερίτιδα η αιτία της ξαφνικής αδιαθεσίας Σαμαρά

Σαμαράς: Προσκλητήριο ενότητας για τη νέα ΕλλάδαΜε ιδιαίτερη αναφορά στην επιλογή του αγωγού ΤΑΡ που βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, ξεκίνησε την ομιλία του στο 9ο συνέδριο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που διεκόπη για λίγα λεπτά, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας που ένιωσε.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά το περιστατικό με την ολιγόλεπτη διακοπή της ομιλίας του, στο συνέδριο της ΝΔ, στο στάδιο του τάε κβον ντο, στο Φάληρο:

«Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. Η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την ομιλία του και επέστρεψε στην οικία του» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα», υπερασπίστηκε της απόφασης για το κλείσιμο της «αμαρτωλής ΕΡΤ» και τόνισε εκ νέου ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία.

Οπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ.Σαμαράς ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μια ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία σε συνδυασμό με το βεβαρυμένο πρόγραμμα, είχε σαν αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο συνέδιο και να διακόψει για λίγο την ομιλία του.

Ο κ.Σαμαράς ζήτησε συγγνώμη από τους συνέδρους λέγοντας ότι χρειάζεται να καθήσει για λίγο. Στο συνέδριο μετέβη απευθείας μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μετά από λίγα λεπτά, πάντως, ο πρωθυπουργός ανέβηκε και πάλι στο βήμα, συνεχίζοντας την ομιλία του την οποία ολοκλήρωσε και αμέσως μετά επέστρεψε στην οικία του.

Ο κ.Σαμαράς, ξεκινώντας, νωρίτερα την ομιλία του, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι βιάστηκε να ασκήσει κριτική για την ΔΕΠΑ, και μίλησε για την σημερινή θετική εξέλιξη της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ από την κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας λόγο για μια επιλογή που συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας και αποστωμοτική απάντηση στους «προφήτες της καταστροφής».

Ο κ.Σαμαράς διέκοψε για λίγα λεπτά την ομιλία του λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας

Ο κ.Σαμαράς διέκοψε για λίγα λεπτά την ομιλία του λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας

«Βάζουμε τη χώρα μας για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε και για τις σημερινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που μαζί με το έργο του αγωγού, ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους.

«H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στο στάδιο τάε κβον ντο στο Φάληρο.

Η Ελλάδα γίνεται πόλος επενδύσεων

Σαμαράς: Προσκλητήριο ενότητας για τη νέα Ελλάδα

«Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες.

» Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ.

» Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. «Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, αν και επισήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία.

Κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων

«Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Τις τελευταίες ημέρες περάσαμε μία μεγάλη δοκιμασία γιατί είχαμε το θάρρος να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ που ήταν κάστρο των βολεμένων. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να αποκτήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Έπρεπε να την αφήσουμε ενώ επιβάλλουμε θυσίες σε όλο τον λαό; Έπρεπε να αφήσουμε την σπατάλη, τις υπερωρίες, τα σκάνδαλα που ανακαλύπτει και η εισαγγελία;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «στέλνουμε το μήνυμα σε όλους».

Προχωράμε με το νόμο. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο είπε, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους. Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διόριζαν, αλλά κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς. Η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι μακριά από κομματικές επιρροές και θα στελεχωθεί αξιοκρατικά. «Και για να κλείσουμε με την αμαρτωλή ΕΡΤ, εμείς μπαίνουμε μπροστά για να ξεπεράσουμε την κατάσταση αυτή. Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.

Ακολούθως περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα.

Τα δυο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα – Δεν θα τους αφήσουμε

» Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού» κατέληξε.

Μετά την σύντομη διακοπή της ομιλίας του, ο κ.Σαμαράς επανήλθε στο βήμα, λέγοντας ότι «στους αγώνες μένουμε όρθιοι» και ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες με σαφή τρόπο περιέγραψε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε».

Κλείνοντας, απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα». «Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

Ο κ. Σαμαράς προσήλθε στο Συνέδριο της ΝΔ λίγο μετά τις 20:00, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Χαιρέτισε τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των κομμάτων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους περίπου 4.000 συνέδρους να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, όπου θα φανούν και οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα μετά από ένα χρόνο πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά.

Οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων

«Η συνοδοιπορία μας δοκιμάστηκε από λάθη και παραλείψεις και οδήγησε στην αποχώρησή μας από την κυβέρνηση» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης».

«Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης εξάντλησε τις προωθητικές δυνάμεις που περιείχε, ανέφερε στον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Στην σύντομη ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τα δημοκρατικά κόμματα να καταπολεμήσουν το φαινόμενο του φασισμού.

Ανέφερε: “Η κοινωνία μαζί με τα μνημόνια απαξίωσε και το πολιτικό σύστημα. Βρισκόμαστε σε διαφορετικές όχθες, έχουμε καθημερινή και οξεία αντιπαράθεση. Αυτό είναι θεμιτό στην Δημοκρατία αρκεί η αντιπαράθεση να μην πάρει τη μορφή της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης. Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης που παρά τις αδυναμίες της, οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα, ευρωπαϊκή πορεία. Η απαξίωση της μεταπολίτευσης πλήττει την Δημοκρατία. Να αξιοποιήσουμε την συγκυρία μέχρι τις γερμανικές εκλογές ώστε μετά να διεκδικήσουμε ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο. Στην νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης ξεκαθάρισε ότι την κυβέρνηση δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική ανάγκη.

Η ομιλία του κ. Ανδρουλάκη διακόπηκε για λίγα λεπτά από την εντυπωσιακή υποδοχή που έκαναν τα μέλη του συνεδρίου στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε: «Ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Στην διαπίστωση συμφωνούμε αλλά τα κόμματά μας έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση. Έχει αποδειχθεί ότι οι μορφές διαχείρισης του συστήματος φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές δεν τον απαλλάσσουν από τις αντιφάσεις του.

» Η ανάπτυξη αν έρθει θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές».

«Εδώ και έναν χρόνο γίνεται μία συστηματική και μεγάλη προσπάθεια με ορατά ήδη αποτελέσματα που φέρνει σε αμηχανία την Αριστερά» ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι «όταν υπηρετούμε με συνέπεια τις φιλελεύθερες αρχές φέρνουμε αποτελέσματα» και εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά. «Η Ελλάδα που υπερασπιζόμαστε δεν είναι η Ελλάδα των αγορών, άλλα ένα κράτος με μικρό και ευέλικτο δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες. Βιώνουμε μία μεταβατική περίοδο σε όλα τα επίπεδα, τα κόμματα μεταλλάσσονται και νέοι άνθρωποι πρέπει να βγουν στο προσκήνιο» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

O πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη καλείται να οδηγήσει πάλι την πατρίδα στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Ενώ κερδίσαμε σαν παράταξη τη μάχη της ανάπτυξης, χάσαμε δύο φορές τη μάχη των ιδεών. Αυτή τη φορά θα κερδίσουμε και τη μάχη των ιδεών μας που δικαιώθηκαν διεθνώς μαζί με τη μάχη της ευημερίας. Μιλάμε για κοινωνικό και ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, είμαστε ευρωπαϊστές, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που καλοδεχόμαστε όσους ασπάζονται τις απόψεις μας. Αποτελεί ύβρη η καταδίκη συλλήβδην όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ταυρής.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 29th, 2013 at 07:53 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply