Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκίνησε η προκαταβολή του 50% στους συνταξιούχους του Δημοσίου

28 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Από Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς τους

Ξεκίνησε η προκαταβολή του 50% στους συνταξιούχους του ΔημοσίουΣε εφαρμογή τέθηκε το μέτρο της προκαταβολής μέρους της σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας, το μέτρο αφορά υπαλλήλους του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2013 και εφόσον ικανοποιούνται οι οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Το ποσό ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται, από τον Ιούλιο και την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

«Η ρύθμιση αυτή είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών μας και στηρίζει έμπρακτα την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας»
σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013 at 18:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply