Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Κλειδώνουν” οι νέες μειώσεις στα εφάπαξ

28 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

 Κλειδώνουν  οι νέες μειώσεις στα εφάπαξ  Εως τις 27 Ιουλίου “κλειδώνουν” οι νέες μειώσεις που θα γίνουν από την 1/1/2014 στα εφάπαξ τα οποία χορηγούν τα Ταμεία Πρόνοιας – ΝΠΔΔ. Την ημερομηνία αυτή προβλέπει, ως καταληκτική, η απόφαση που εξέδωσε  ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτσης ορίζοντας 15μελή Επιτροπή υπό τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων Μ. Κωνσταντίνου που θα εκδώσει “εντός μηνός” πόρισμα για τη μηχανογραφική εφαρμογή της νέας τεχνικής βάσης υπολογισμού των εφάπαξ.

Τα νέα ποσά εφάπαξ θα είναι, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, σημαντικά μειωμένα αφού θα διαμορφώνονται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Ταμείου, τα έσοδα από τις εισφορές των “εν ενεργεία”, τον αριθμό των (συνεχώς αυξανόμενων) συνταξιοδοτούμενων κ.α άλλων οικονομικών παραμέτρων, σε εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4046/12 ο οποίος επιβάλλει το “μηδενισμό” των ελλειμμάτων και τη διακοπή κάθε κρατικής επιχορήγησης.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αποφασιστεί η ενοποίηση των Ταμείων Πρόνοιας (κατ’ αντιστοιχία με την ενοποίηση των επικουρικών) οι περικοπές στα εφάπαξ θα είναι “πολλών ταχυτήτων”, ανάλογα με την οικονομική επάρκεια κάθε Ταμείου στο δε Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως αποκάλυψε η “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, προδιαγράφεται ο κίνδυνος, μετά τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων, τα σχετικά ποσά να περιοριστούν στα 5.300 ευρώ – 7.000 ευρώ, αντί των 40.000 ευρώ που καταβάλλονται κατά μέσο όρο σήμερα μετά τη μείωση του 38,5%.

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013 at 07:19 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply