Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μέχρι 25.000 ευρώ…

28 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Την υποχρεωτική απαλλαγή από τον ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ακαθάριστα ετήσια έσοδα έως 20.000-25.000 ευρώ, αντί 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από πρόταση των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως γράφει  η Καθημερινή, η εισήγηση του ΔΝΤ βασίζεται στη διαπίστωση ότι η συνεισφορά αυτών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στα έσοδα από ΦΠΑ είναι αρνητική, δηλαδή παίρνουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου από αυτόν που αποδίδουν.

Επίσης, ο φορολογικός μηχανισμός επωμίζεται και το κόστος διαχείρισης των δηλώσεών τους. Έτσι, εξετάζεται να θεσπιστεί ένα υποχρεωτικό ελάχιστο όριο τζίρου για την εγγραφή μικροεπιχειρήσεων στο καθεστώς ΦΠΑ, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε κάποιο από τα δύο νομοσχέδια (Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών) που θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τις 15 Ιουλίου.

This entry was posted on Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2013 at 19:51 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply