Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Είσαι σαβούρα» – «Είσαι χουντικός συνταγματάρχης»!

Ιούνιος 28th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ VS ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Είσαι σαβούρα» - «Είσαι χουντικός συνταγματάρχης»!Απίστευτοι διάλογοι, καφενειακού επιπέδου, καταγράφηκαν στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γνωστό… πεδίο μάχης της προανακριτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου έστησαν έναν ακόμη καυγά με βαρύτατες εκφράσεις και κατηγορίες αλλά και χαρακτηρισμούς όπως «σαβούρα» και «εξευτελισμένος».

Η κόντρα ξεκίνησε μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Ρήγας: Είναι προφανές και τώρα, στο τέλος της διαδικασίας της Επιτροπής, ότι κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τους θεσμούς, δενέχουν κανέναν σκοπό και καμία πρόθεση ούτε την αλήθεια να βρουν ούτε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Συνεχίζουν τα ίδια παιχνιδάκια με τους θεσμούς. Διάβασα πάρα πολύ καλά την πραγματογνωμοσύνη. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, που αναφέρθηκε. Καμία σχέση. Η ανάγνωση, που γίνεται, γίνεται με κομματικά γυαλιά και με συγκεκριμένες εμπάθειες και πολιτικές σκοπιμότητες, που εξυπηρετούν. Η πραγματογνωμοσύνη είναι ξεκάθαρη. Δεν αποδίδει κανένα ενδιαφέρον…

Κωνσταντοπούλου: Σας το έχει πει ο κ. Βενιζέλος.

Ρήγας: Είμαι κατηγορηματικός στο γεγονός ότι όλα αυτά, που λένε, είναι εφευρήματα. Δεν βασίζονται πουθενά. Οι πραγματογνωμοσύνες είναι ξεκάθαρες…
(Ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, χτυπάει το κουδούνι, προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου).

Κωνσταντοπούλου: Μη χτυπάτε το κουδούνι, κύριε Μαρκογιαννάκη. Δείχνετε πραγματικά γραφικότητα.

Μαρκογιαννάκης: Παρακαλώ, θα με αποκαλείτε με τη θεσμική μου ιδιότητα εδώ. Ακούσατε, κυρία; Δεν έχετε τον λόγο.

Κωνσταντοπούλου: Μην τείνετε το χέρι σας.

Μαρκογιαννάκης: Συνεχίστε, κύριε Ρήγα. Δεν θα γράφεται τίποτα από αυτά που λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ρήγας: Είναι γεγονός ότι έφτασε το τέλος της Επιτροπής χωρίς να έχει συνεισφέρει παρά μόνο σε κωλυσιεργία. Τίποτε άλλο δεν έχει συνεισφέρει σε αυτή την υπόθεση.

Μαρκογιαννάκης: Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα. Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει. Και ακόμα θα την ανεχόμαστε να μας σουβλίζει; Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει…

Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Έχω ζητήσει κι εγώ το λόγο και δεν τέλειωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μαρκογιαννάκης: Μα, δεν τελειώνει. Θα μας λέει εδώ πέρα ιστορίες μέχρι αύριο το πρωί.

Κωνσταντοπούλου: Πώς συμπεριφέρεστε έτσι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Διακόπτετε μέλος της Επιτροπής.

Μαρκογιαννάκης: Πάντως όχι εκεί που βρισκόσουν εσύ σαράντα χρόνια, που ζεις τώρα.

Κωνσταντοπούλου: Τι είπατε;

Μαρκογιαννάκης: Όχι εκεί που βρισκόσασταν εσείς στη ζωή σας, που είναι μέχρι τώρα σαράντα χρόνια.

Κωνσταντοπούλου: Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η ζωή μου σαράντα χρόνια…
Μαρκογιαννάκης: Σαράντα δύο, πόσα;

Κωνσταντοπούλου: …αλλά μάλλον θέλετε να πείτε ότι πριν σαράντα ένα χρόνια εσείς διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας. Εγώ είμαι, ευτυχώς, πολύ μικρότερη.

Μαρκογιαννάκης: Δεν διορίστηκα, πέτυχα στον διαγωνισμό, είναι τιμή μου, είχα άριστες εκθέσεις και…

Κωνσταντοπούλου: Θέλω να ολοκληρώσω αυτό, το οποίο έλεγα.

Μαρκογιαννάκης: Την Δευτέρα, στις 18.00, έχουμε συνεδρίαση για να συζητήσουμε για το πόρισμα. Λύεται η συνεδρίαση.

Κωνσταντοπούλου: Διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση; Ποιος αποφάσισε για τη διακοπή της συνεδρίασης; Ποιος αποφάσισε, κύριε συνταγματάρχα;

Δρίτσας: Αποφασίζομεν και διακόπτομεν. Θα πάρετε και τα παράσημα…

Κωνσταντοπούλου: Κύριε συνταγματάρχα, ποιος το αποφάσισε; Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε. Επαναφέρατε και τη χούντα και τους τραμπουκισμούς.

Ρήγας: Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους συναδέλφους. Δεν μπορείτε να διακόπτετε συνέχεια. Σας παρακαλώ.

Κωνσταντοπούλου: Μην εκτίθεστε τόσο, κύριε Μαρκογιαννάκη, στην προστασία του κ. Βενιζέλου. Μην εκτίθεστε. Κάντε τη διαδικασία, όπως θα έπρεπε.

Μαρκογιαννάκης: Βλέπω ότι στοιχίζεστε απολύτως με την «ΑΥΓΗ» σήμερα. Προπομπός των όσων γίνονται σήμερα είναι η τελευταία σελίδα της «ΑΥΓΗΣ».

Ρήγας: Τα προαναγγέλλουν, κύριε πρόεδρε. Τα προαναγγέλλουν…

Κωνσταντοπούλου: Είναι ευτύχημα ότι διαβάζετε κάτι -και απ’ ό,τι καταλάβαμε είναι η «ΑΥΓΗ»- γιατί δεν διαβάσατε ούτε το υπόμνημα «Παπακωνσταντίνου», ούτε το αίτημά μας. Αρκεί που διαβάζετε την «ΑΥΓΗ». Ζητώ τον λόγο.

Μαρκογιαννάκης: Έχω σημαντικότερα πράγματα να διαβάσω από αυτά που γράφετε εσείς, κυρία συνάδελφε. Διότι όσα έχετε γράψει και όσα έχετε πει, σας πληροφορώ, ότι είναι σαβούρα των εργασιών.

Κωνσταντοπούλου: Είναι βέβαιο ότι έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε. Βασικότερο, δε, όλων είναι αυτό το θεάρεστο έργο της υπόθαλψης, το οποίο επιτελείτε.

Δρίτσας: Μεγαλείο προέδρου. Μπράβο, κύριε Μαρκογιαννάκη.
Μαρκογιαννάκης: Για όσα η κυρία συνάδελφος έχει πει, είναι η σαβούρα της Επιτροπής. Τι σοβαρό και ουσιαστικό αποκάλυψε με τις ενέργειές της; Τίποτα απολύτως.

Κωνσταντοπούλου: Είσαστε τόσο εξευτελισμένος από την ίδια σας την παρουσία, που δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα για σας.

Μαρκογιαννάκης: Κοιτάξτε, είναι άνευ σημασίας το τι λέει η κυρία. Είναι γνωστή στα δικαστήρια, στους ιατροδικαστές, παντού. Όλοι οικτίρουν τα μέλη της Επιτροπής για το τι τραβάνε εδώ και έξι μήνες. Τι να κάνουμε;

Κωνσταντοπούλου: Είμαι βέβαιη ότι το 1972, κύριε Μαρκογιαννάκη, είχατε συνηθίσει αλλιώς. Και είναι σαφές ότι σας ενοχλεί πάρα πολύ η διαδικασία στα πλαίσια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει, όμως, να αποφασίσετε ότι δεν είμαστε πια στο 1972. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε Δημοκρατία.

Μαρκογιαννάκης: Η βιοπάλη της ζωής με έκανε να παλεύω για να ζήσω από την ώρα, που γεννήθηκα μέχρι σήμερα. Δεν ήμουν γόνος. Τι να κάνουμε;».

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 28th, 2013 at 08:08 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply