ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Η Ενωση Αστυνομικών προτείνει να διατεθούν για τον Κωνσταντίνο δυνάμεις από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ή την Κρατική Ασφάλεια Παίρνουν αστυνομικούς από τον δρόμο για να… φυλάνε τον τέως! Αυτό καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, που με επιστολή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιδρά έντονα στην απόφαση για 24ωρη φύλαξη της κατοικίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Κρανίδι Αργολίδας.

Οπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ήδη δεν επαρκεί να αστυνομεύσει την περιοχή του, «πόσω μάλλον να κληθεί να αναλάβει και το έργο της φύλαξης».

Η επόμενη πιο κοντινή υπηρεσία απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από το σημείο, που σημαίνει αυξημένο κόστος για την ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι σήμερα, το νεόδμητο σπίτι του τέως φυλάσσεται κατά τις βραδινές ώρες από αστυνομικούς, ενώ δύο αστυνομικοί έχουν ήδη διατεθεί ως συνοδεία στις μετακινήσεις του.

«Είχαμε πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, ότι από 1ης Ιουνίου και στο εξής η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με αστυνομικούς της το σπίτι του τέως βασιλιά ολόκληρο το 24ωρο», λέει στο «ΕΘΝΟΣ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γιώργος Παπαθεοφάνης.

«Η αποκλειστική φύλαξη του σπιτιού θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υπόλοιπη αστυνόμευση του νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Γι’ αυτό και στείλαμε επιστολή», εξηγεί.

Δεν περισσεύει κανένας
Στο σκεπτικό της αντίδρασης των αστυνομικών αναφέρεται ότι δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός από τη δύναμη της Α.Δ. Αργολίδας για φύλαξη του τέως. «Αν διατεθούν αστυνομικοί στη φύλαξη του τέως βασιλιά, οι δυνάμεις θα αποκοπούν από την αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα, τη στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών από τους πολίτες για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη μη επαρκή αστυνόμευση είναι υπαρκτές», τονίζει ο Γ. Παπαθεοφάνης.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης και το ζήτημα του κόστους των υπηρεσιών προς τον τέως.

«Οι υπηρεσίες της έδρας απέχουν πάνω από 80-100 χιλιόμετρα από την εν λόγω περιοχή και αν κληθούν αυτές να καλύψουν τη φύλαξη λόγω υφιστάμενης αδυναμίας του Α.Τ. Κρανιδίου θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις συναδέλφων σχετικά με τα εκτός έδρας τους και την υπεραπασχόληση, που θα ανέρχεται σε 2,5-3 ώρες ανά βάρδια, αλλά και τα λειτουργικά έξοδα των αυτοκινήτων που θα διατεθούν», σημειώνει ο πρόεδρος.

Οι αστυνομικοί προτείνουν να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις από το Αρχηγείο και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ή την Κρατική Ασφάλεια, όπως συμβαίνει για όλα τα πρόσωπα που συγκεκριμένη επιτροπή κρίνει ότι χρήζουν προστασίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.