Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Να μην κλείσει η Βουλή θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιούνιος 27th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Επιδιώκει συνέχιση των εργασιών της προκαταρκτικής και ψήφιση του νόμου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση

Να μην κλείσει η Βουλή θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑΝα μείνει ανοιχτή η Βουλή έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να έλθει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα υποστηρίξει στο αμέσως προσεχές διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκδηλωθεί την Πέμπτη τόσο στην συνεδρίαση της προκαταρκτικής Επιτροπής όσο και στην διάσκεψη των Προέδρων, που έχει προγραμματιστεί για τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Ως προς το πρώτο ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποδεχθεί ότι οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνονται με την κλήση σε απολογία του πρώην υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, εκτιμάται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητεί τρόπο να αναζωπυρώσει τη συζήτηση, πιθανώς στρέφοντας το ενδιαφέρον εκ νέου στη διερεύνηση της περιόδου της θητείας του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης, «εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την λογική ότι ο Παπακωνσταντίνου θα γίνει ο νέος Τσοχατζόπουλος και ότι εκεί τελειώνουν όλα».

Ως προς το θέμα της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, καθώς στην Κουμουνδούρου κυριαρχεί η εντύπωση πως επιχειρείται ένα πάγωμα των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την σύσταση του νέου φορέα, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Κατά τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιείται στο κοινοβουλευτικό πεδίο, όπου και αναμένεται να εκδηλωθεί η πρώτη οργανωμένη αντίδραση του, έπειτα από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα δε με στελέχη του, αφότου εκδηλωθεί η πίεση στα δύο αυτά πεδία, θα κριθεί σε νέα βάση και το αν θα επιλεγεί μία διαφορετικού τύπου κοινοβουλευτική στρατηγική, ακόμη κι αν αυτή θα περιλαμβάνει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, καθώς και τα δύο ζητήματα τα οποία επιλέγονται ως κρίσιμα, μπορεί να προσφέρουν πολιτικά αποτελέσματα – κυρίως δε σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ, έπειτα από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Κωβαίος Αγγελος

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 27th, 2013 at 09:07 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply