panagiotakopoulos-pasokΕκτός ΠΑΣΟΚ θέτει εαυτόν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις αναμένονται καυτές καθώς τον επικεφαλής της είναι πιθανόν να ακολουθήσει και ολόκληρη η Αριστερή Πρωτοβουλία η οποία εναντιώνεται στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Η αποχώρηση αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην Ιπποκράτους και τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς όχι μόνο χάνεται ένα από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης με πολιτική διαδρομή άνω των 40 ετών, αλλά με την πιθανή αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στις διοικητικές δομές του κόμματος. Η Α.Π. κατέχει περίπου το 15% των θέσεων.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της στις 25 Ιουνίου, η Αριστερή Πρωτοβουλία έκανε λόγο για πλήρη υποταγή του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά, ενώ τιτλοφόρησε το κείμενό της ως εξής: «Από το χρονοντούλαπο της ιστορίας στη συγκυβέρνηση».

Η ανακοίνωση

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν και οριστικοποιούν την πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά.
Με δική τους ευθύνη και μόνο αποφάσισαν να μετατραπούν σε συνεταίρο του κ. Σαμαρά, του Πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις και για τον οποίο εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή.

Είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού.

Στρατηγικά γιατί διαλύει το σενάριο της Κεντροαριστεράς και το μετατρέπει σε εφιάλτη μιας Κεντροδεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Εκτός και αν ο Σαμαράς και η σημερινή ΝΔ, αποτελούν την πολιτική δύναμη που θα ορθώσει και πάλι τη διαλυμένη, προδομένη και απαξιωμένη «Κεντροαριστερά» στη χώρα.

Πολιτικά γιατί η πλήρης ταύτιση με τις επιλογές Σαμαρά, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη μόνιμη εγκατάστασή του στη νεοφιλελεύθερη όχθη του πολιτικού συστήματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις αρχές και τις αξίες του και σε πλήρη ευτελισμό της δημοκρατικής και προοδευτικής του ιστορίας και προσφοράς.

Ηθικά γιατί αποδεικνύει πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και της «αποφυγής των εκλογών», στην ουσία αποτελούν προϊόντα συναλλαγής ανάμεσα σε δύο πολιτικούς, που χρησιμοποιούν συσχετισμούς εκλογικών και όχι κοινωνικών δυνάμεων, σαν το μέσο με το οποίο απλά θα διαχειριστούν για κάποιο ακόμα διάστημα, την εξουσία.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία κοινωνική ούτε και κομματική νομιμοποίηση. Είναι σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου.

Είναι προφανές ότι την ευθύνη για τις εξελίξεις την αναλαμβάνουν πλήρως όσοι μεθόδευσαν αυτόν το συμβιβασμό και την υποταγή στις νεοφιλελεύθερες σειρήνες.

Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας τις επόμενες ημέρες. Όσοι θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του κ. Σαμαρά, ας το πράξουν. Εμείς δεν μπορούμε όμως να τους ακολουθήσουμε.

Οι κόκκινες γραμμές για κάποιους μπορεί να φαίνονται διαφορετικές μέσα από τα γυαλιά της με κάθε τρόπο παραμονής τους στην εξουσία. Για εμάς είναι καθαρές, αδιαπραγμάτευτες και απόλυτα προσδιορισμένες.

www.koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.