Ο συνιδρυτής της Apple μιλάει για την ταινία «JOBS»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7C16EB00B42136FD394E44A2212EC35F.jpgΟ συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak μας έχει αποδείξει κατά καιρούς πως δεν φοβάται να μιλήσει και αυτά που είναι να πει θα τα πει όπως τα σκέφτεται χωρίς ενδοιασμούς.

Όταν πρώτο κυκλοφόρησε ένα μικρό preview μιας σκηνής της ταινίας JOBS με πρωταγωνιστή τον Aston Kutcher τον Ιανουάριο είχε εκφράσει την απογοήτευση του για αυτό που είδε μιας και δεν είχε καμιά σχέση με τα όσα είπε ή βίωσε ο ίδιος.

Σήμερα και μιας και η ταινία σύντομα θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της αναφέρθηκε ξανά σε αυτήν στο Gizmodo. Τόνισε πως είναι αρκετά ανοιχτόμυαλος για να την δει πρώτα ολόκληρη πριν την κρίνει αλλά αυτό που σίγουρα θα τον εκνευρίσει είναι αν η ταινία παρουσιάσει ασάφειες και δεν δείξει τα πράγματα όπως πραγματικά έγιναν.

Συνέχισε λέγοντας πως ο προβληματισμός του είναι πως οι παραγωγοί της ταινίας θα παρουσιάσουν τον Steve Jobs ως “άγιο” που τον παραμερίσαν κάποια στιγμή στην Apple και όχι ως τον ιδρυτή που μέσα από μια σειρά προσωπικών λαθών έφερε στην Apple την μια αποτυχία μετά την άλλη (Αpple III, Lisa, Macintosh).

Μάλιστα είπε πως η αγορά του Macintosh δημιουργήθηκε τρία χρόνια μετά την φυγή του Jobs από την Apple από ανθρώπους που δουλέψανε πολύ σκληρά για αυτό με την καθοδήγηση ενός ανθρώπου που Jobs απλά μισούσε.

Κατέληξε λέγοντας πως ναι ο καρδιακός του φίλος ήταν μια διάνοια και πως έργα του όπως το iTunes Store, το iPod, τα Apple Stores, και πιο πρόσφατα το iPhone το iPad το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό. Αλλά δεν μπορεί να δεχτεί πως η εν λόγω επιτυχίες θα διαγράψουν από την ιστορία και τα μεγάλα λάθη που έκανε ειδικά κατά την πρώτη του θητεία στην Apple κάτι που πραγματεύεται και η εν λόγω ταινία.

greekapplenews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.