Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γερμανία: Ζητούν την αποχώρηση Ελλάδας – Κύπρου από την Ευρωζώνη

26 Ιουνίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

grcyΤην αποχώρηση της Ελλάδας και της Κύπρου από την Ευρωζώνη, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, ζήτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας Λουτς Γκέμπελ.

«Χώρες οι οποίες δεν μπορούν να τηρήσουν συγκεκριμένους όρους, μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικές εκτός Ευρωζώνης. Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες δεν θα ικανοποιήσουν πιθανότατα ποτέ τις απαιτήσεις», δήλωσε ο κ. Γκέμπελ στην εφημερίδα «Die Welt» και επέκρινε την χαλάρωση, όπως είπε, των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών εκ μέρους των χωρών οι οποίες διέρχονται κρίση, επειδή λαμβάνουν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία δεν γίνονται πολλά πράγματα, διότι η ΕΚΤ, με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, έχει ηρεμήσει την κατάσταση. Χωρίς αυτό, αυτές οι χώρες θα έπρεπε να δουλέψουν αρκετά σκληρά», πρόσθεσε.

wwww.koolnews.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2013 at 23:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply