Μανδύλας: Από εισαγωγέας της VW, ντίλερ της Toyota!«Ηττα»… για τον ελληνικό όμιλο Μανδύλα, χαρακτηρίζουν στελέχη της αγοράς, την απώλεια της αποκλειστικής διανομής των αυτοκινήτων VW και Audi στη Νιγηρία ενώ όπως επισημαίνουν στην «Η» αυτό μπορεί να ήταν η αρχή και περαιτέρω εξελίξεων στον ελληνικό όμιλο.

Ειδικότερα ο όμιλος Μανδύλα αποτελεί από το 1953 τον αποκλειστικό διανομέα των αυτοκινήτων VW αλλά τα σχέδια του εργοστασίου άλλαξαν και πλέον την αποκλειστική διανομή των αυτοκινήτων VW, Audi, Skoda και Porsche ανέλαβε η Stallion Group η οποία αποτελεί τον εξουσιοδοτημένο εισαγωγέα επίσης των εταιρειών Honda, Hyundai, Mahidra, Ashok Leyland και της Foton.

O όμιλος Μανδύλα βέβαια δεν έμεινε με «σταυρωμένα» τα χέρια αλλά πλέον από εισαγωγέας έμεινε να είναι ένας απλός… dealer της Toyota!

Φήμες…

Η απώλεια της αποκλειστικής διανομής των γερμανικών αυτοκινήτων από τον όμιλο Μανδύλα από πολλά στελέχη της αγοράς λαμβάνεται ως προειδοποίηση προς των ελληνικό όμιλο από το γερμανικό εργοστάσιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» ήδη έχουν γίνει κρούσεις ανάληψης της εισαγωγικής από άλλους ανταγωνιστικούς ελληνικούς εισαγωγικούς ομίλους!

Πάντως το γερμανικό εργοστάσιο ακόμη εξετάζει τις νέες προτάσεις και πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις εντός του φθινοπώρου.

Αλλωστε οι ανταγωνιστές φαίνεται πως έχουν παρουσιάσει πολύ δελεαστικά επιχειρηματικά σχέδια ώστε να τονωθούν περαιτέρω οι πωλήσεις των γερμανικών μοντέλων, ειδικά της Audi, όπως επίσης και οι υπηρεσίες after sales…

Του Γιώργου Ανδρή

andris@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.