Μυστήριο στο Μουσείο του Μάντσεστερ – Δείτε το βίντεο

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E895759F0BF8D44837F5E22DE7B08A39.jpgΈνα αιγυπτιακό άγαλμα στο Μουσείο του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, άρχισε μυστηριωδώς να κινείται σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο! Η φιγούρα, ηλικίας 4.000 ετών, εκτίθεται για το κοινό εδώ και 80 χρόνια και ήταν προσφορά στον θεό Όσιρι.

Ένας επιμελητής των αιγυπτιακών εκθεμάτων ήταν ο πρώτος που πρόσεξε τις μετακινήσεις του αγάλματος.

«Οι περισσότεροι Αιγυπτιολόγοι δεν πιστεύουν στις προλήψεις κι εγώ αναρωτιόμουν ποιος άλλαξε θέση στο έκθεμα χωρίς να μου το πει», δήλωσε ο 29χρονος Campbell Price.

«Αλλά την επόμενη φορά που κοίταξα, κοιτούσε σε άλλη κατεύθυνση. Και την επόμενη ημέρα, και πάλι σε άλλη κατεύθυνση», πρόσθεσε. «Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν πως τα αγαλματίδια, όπως αυτά, μπορεί να λειτουργούν σαν εναλλακτικά σπίτια για το πνεύμα των ανθρώπων που αναπαριστούσαν, όταν το σώμα χανόταν. Αλλά θα εκπλήσσονταν από ένα άγαλμα που κινείται μόνο του»!

Το προσωπικό του Μουσείου τοποθέτησε μία κάμερα για να φωτογραφίζει το άγαλμα κάθε λεπτό επί μία εβδομάδα. Στο βίντεο φαίνεται το άγαλμα να περιστρέφεται 360 μοίρες!

Οι μη προληπτικοί λένε πως ίσως η κίνηση να οφείλεται στις δονήσεις από τα βήματα των επισκεπτών ή από την κίνηση, έξω από το Μουσείο, αλλά αυτά δεν εξηγούν γιατί το άγαλμα δεν είχε κινηθεί ποτέ πριν ούτε γιατί κινείται σε τέλειο κύκλο.

Δείτε το βίντεο:

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.