Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών του Facebook

Ιούνιος 25th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ ΙΟΥ

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα έξι εκατ. χρηστών του FacebookΕνα σφάλμα στο αρχείο δεδομένων του Facebook είχε ως αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και αριθμοί τηλεφώνων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς, δήλωσε το Facebook. Οι υπεύθυνοι τόνισαν, μάλιστα, πως υπήρξε αναστάτωση και αμηχανία εξαιτίας του ιού (bug) που εντοπίστηκε από προγραμματιστή εκτός της εταιρείας.

Η διαρροή των δεδομένων είχε άμεση σχέση με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το Facebook τις λίστες επαφών και διευθύνσεων που φορτώνονται στο δίκτυο. Ουσιαστικά ο ιός ανέλυε τα στοιχεία των ονομάτων και των στοιχείων επικοινωνίας και έκανε προτάσεις φιλίας, φέρνοντας σε επαφή τους ανθρώπους με όσους ήξεραν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι εκτέθηκαν εξαιτίας του σφάλματος. Το Facebook πάντως τόνισε ότι οι συνέπειες ήταν μικρές, επειδή οι περισσότερες πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές και πιθανότατα είχαν ήδη κοινοποιηθεί σε ανθρώπους που ήξεραν τα θύματα.

Οι υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου διευκρίνισαν ότι το σφάλμα διορθώθηκε άμεσα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 25th, 2013 at 13:29 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply