Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της “Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία” (αποτελείται από 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες

Το συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα αναδεικνύουν νικητή των εκλογών στην Αλβανία τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της “Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία” (αποτελείται από 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες στην 140μελή Βουλή, ενώ η “Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη” (25 κόμματα), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, εξασφαλίζει το 42% ή 57 έδρες.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έξω από το εκλογικό τμήμα στο νόμο Λάτσι, στην βόρεια Αλβανία, έπειτα από λογομαχία.

Ο νεκρός ήταν μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου το οποίο ανήκε στην αντιπολίτευση.

Επίσης, τραυματίστηκε ένας υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος – σύμφωνα με ανακοινώσεις του κόμματος – προσπαθούσε να απομακρύνει «οπαδούς της αντιπολίτευσης που επιχειρούσαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους».

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.