Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τριπλό «χτύπημα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ιούνιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Χαράτσι και διπλός ΦΑΠ

Τριπλό «χτύπημα» επιφυλάσσει η εφορία το επόμενο διάστημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ αλλά και τα ειδοποιητήρια για την καταβολή διπλού ΦΑΠ.

Ειδικότερα, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και μέσα στον Ιούλιο.

Παράλληλα, με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να χρεώνεται και το φετινό μειωμένο χαράτσι, με την τρόικα να ζητεί να εισπραχθεί όχι σε 5 -όπως ήταν προγραμματισμένο- αλλά σε 4 δόσεις.

Οι δύο δόσεις θα εισπράττονταν στο 2014, με τη μεν δόση του Φεβρουαρίου να υπολογίζεται στα φετινά έσοδα, όμως η δόση του Απριλίου θα εγγραφόταν στα έσοδα του 2014, δημιουργώντας μία τρύπα 400 εκατ. ευρώ.

Η τρόικα πιέζει ακόμη για την είσπραξη του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ενώ θα απαντήσει με έκθεση για το εάν δέχεται τους 33 συντελεστές που προτείνονται.

Όσοι δεν έχουν πληρώσει τον φόρο ακινήτων δεν θα λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται να επικαιροποιήσουν όλα τα στοιχεία για τα ακίνητά τους -και τα αγροτεμάχια- στο Ε9 μέχρι τέλος Αυγούστου.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 24th, 2013 at 16:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply