Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλβανία: Τα πρώτα αποτελέσματα «δείχνουν» Έντι Ράμα

Ιούνιος 24th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της “Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία” (αποτελείται από 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες

Το συνασπισμό της αντιπολίτευσης του Έντι Ράμα αναδεικνύουν νικητή των εκλογών στην Αλβανία τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο περίπου το 16% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ηγείται της “Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία” (αποτελείται από 37 κόμματα) εξασφαλίζει ποσοστό 58% ή 82 έδρες στην 140μελή Βουλή, ενώ η “Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη” (25 κόμματα), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, εξασφαλίζει το 42% ή 57 έδρες.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έξω από το εκλογικό τμήμα στο νόμο Λάτσι, στην βόρεια Αλβανία, έπειτα από λογομαχία.

Ο νεκρός ήταν μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου το οποίο ανήκε στην αντιπολίτευση.

Επίσης, τραυματίστηκε ένας υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος – σύμφωνα με ανακοινώσεις του κόμματος – προσπαθούσε να απομακρύνει «οπαδούς της αντιπολίτευσης που επιχειρούσαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους».

www.skai.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Ιούνιος 24th, 2013 at 23:09 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply