Σε εξέλιξη βρίσκεται η διευρυμένη αστυνομική επιχείρηση στη Στερεά Ελλάδα για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων

Οι δραπέτες εκτιμάται ότι έχουν στη διάθεσή τους... στόλο οχημάτων που έχουν κλέψει.

Πέντε κακοποιοί, από τους οποίους οι τρεις εκτιμάται ότι είναι οι δραπέτες με αρχηγό τον Μάριο Κόλα, εξακολουθούν να κρύβονται στα κρησφύγετα της περιοχής και να περνούν από το ένα μέρος στο άλλο, καταφέρνοντας να ξεγλιστρούν παρά τα μπλόκα της αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι οι ληστές έχουν καταφέρει με κάποιο τρόπο να… «ενημερώνονται» για τις κινήσεις της αστυνομίας, πιθανότατα ακούγοντας μέσω σιμπί τις συνομιλίες. Το γεγονός ότι ούτε το ελικόπτερο με τη θερμική κάμερα έχει καταγράψει κάποια κίνησή τους, εξηγείται ίσως από το γεγονός ότι οι δραπέτες «λουφάζουν» κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυκλοφορούν τις νύχτες. Κυκλοφορούν πεζοί μέσα από τα δάση και όποτε θέλουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση κάνουν κλοπές αυτοκινήτων. Η κατάφυτη περιοχή του Παρνασσού έχει πολλά σημεία – κρησφύγετα, ωστόσο, δεν αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές να έχουν και συνεργούς, που είτε ηθελημένα είτε με απειλές τούς φιλοξενούν σε σπίτια που ενδεχομένως «φυλάνε» όταν δεν είναι εκεί οι ιδιοκτήτες τους.

Το πρωί της Πέμπτης είχαν ένα ακόμη τετ α τετ με τους δραπέτες Τρικάλων αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην ορεινή Ναυπακτία. Ηταν λίγο μετά τις 4 το πρωί στην ορεινή περιοχή Γέφυρα Ρέρεσι, όταν ένα μπλόκο που είχε στηθεί στο σημείο έκανε σήμα σε διερχόμενο αυτοκίνητο να σταματήσει. Οι επιβαίνοντες έκαναν αναστροφή και τράπηκαν σε φυγή με μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα προς εκφοβισμό, όμως οι επιβαίνοντες διέφυγαν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Αν και τις περισσότερες φορές κυκλοφορούν πεζοί, σήμερα, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους… στόλο οχημάτων που έχουν κλέψει και τα οποία δεν έχουν βρεθεί: το συμβατικό της αστυνομίας μπλε Ford Focus που έκλεψαν στο Δίστομο όταν δολοφόνησαν τον 37χρονο αστυνομικό, ένα κόκκινο Lada και ένα Scoda Octavia που είχαν κλέψει από τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα, καθώς και ένα λευκό αγροτικό Mitsubishi που προχθές απέφυγε τον έλεγχο των αστυνομικών στην περιοχή Γέφυρα Ρέρεσι της ορεινής Ναυπακτίας.

Αρχηγός τους θεωρείται ο Μάριο Κόλα

Αρχηγός τους θεωρείται ο Μάριο Κόλα

Για τις ομάδες των αστυνομικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση η σύλληψη των επικίνδυνων κακοποιών αποτελεί πια στοίχημα. Μαζί τους έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές, που έχουν εντολή να ρίξουν στο «ψαχνό» αν δουν τους οπλισμένους και αποφασισμένους δραπέτες.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.